Pretraga

Namirnice koje ubijaju želju za slatkišima

A- A+

S vremena na vrijeme sigurno vam dođe period kad neprestano mislite o kolačima, keksima ili drugim slatkišima koje nikako ne možete izbaciti iz glave. Mnoge žene tu želju za slatkim najčešće opravdavaju PMS-om ili depresijom, dok jači spol rijetko kad odbije desert. Ako mislite na liniju, a  takvi trenuci u kojima pokleknete istu narušavaju, pogledajte koje to namirnice ubijaju želju za slasticama.

Foto: srednja.hr

Rijetko tko ne voli ponekad zasladiti dan kolačem, čokoladom ili nekom drugom slasticom. Upravo zbog te želje za slatkim može se dogoditi da dobijete nekoliko kilograma viška, pokvarite ten na licu ili čak ugrozite zdravlje. Međutim, do toga dolazi samo kod ekstremnih slučajeva koji se ne mogu kontrolirati kad su u blizini slatkiša. Ako želite pripaziti na liniju te suzbiti želju za slasticama, evo koje namirnice trebate konzumirati, prenosi Polleo Sport.

Izdvojeni članak

Dokud seže ljudska želja za slatkim?

Jabuke ili drugo voće

Namirnice koje su pune prirodnih šećera su razne vrste voća, među kojima su jabuke najbolji izbor jer su bogate vlaknima i daju osjećaj sitosti.

Slatki kukuruz

Slatki kukuruz je bogat antioksidantima, vitaminima, mineralima i dijetalnim vlaknima, no za razliku od običnog kukuruza, zasitit će vas i utažiti želju za slatkim zbog toga što sadrži više vode i šećera. Međutim, šećer koji se nalazi u kukuruzu kao i jabukama nije u tolikim količinama da vam nagomila neželjene kilograme.

Slatki krumpir

Krumpir poznatiji kao batat, ne samo da će ubiti želju za slasticama, nego će vas opskrbiti vitamina C, D i B6. Uz to je bogat i željezom, a neke supstance batata pomažu i u borbi protiv srčanih oboljenja, karcinoma i još drugih bolesti.

Izdvojeni članak

Vrijedni maturanti: Kolačima i tombolom pokriju troškove maturalne večeri

Rajčica

Zbog visokog udjela seratonina koji djeluje kao prijenosnik koji šalje poruku vašem mozgu da je želja za slatkim zadovoljena, rajčice su idealan izbor za konzumaciju u takvim situacijama. Uz to su bogate kromom koji je zadužen za regulaciju kolesterola, masnoća i šećera u krvi.

Cimet

Jedan od glavnih sastojaka cimeta je hidroksi kalkon koji je nalik prirodnom inzulinu, na način da sprečava naglo opadanje nivoa šećera zbog čega ujedno umanjuje potrebu za slatkim. Također, cimet pozitivno utječe i na ravnotežu krvnoga tlaka.

Copy link
Powered by Social Snap