Pretraga

Napad vandala: Gimnazija Dubrovnik išarana vulgarnim crtežima

A- A+

Dok se sumnja da su koprivnički maturanti demolirali stari gradski park, na samom jugu, u Dubrovniku nepoznati vandali uništili su zgradu gimnazije. Nepristojnim grafitima išarali su tijekom noći zgradu Gimnazije Dubrovnik, inače spomenik nulte kategorije. Sumnja se na maturante, no policija još provodi kriminalističko istraživanje.

dulist.hr

Zdanje jedne od vjerojatno najljepših zgrada neke srednje škole u Hrvatskoj, Gimnazije Dubrovnik, proteklih dana bilo je na meti vandala. Naime, ovaj spomenik nulte kategorije koji se nalazi na samom ulazu u gradsku jezgru tijekom ovog tjedna je u dva navrata bio žrtva vulgarnih grafita.

Izdvojeni članak

Razbijali izloge i iščupali drvo: Koprivnički maturanti pokazali ružno lice norijade

‘Opet niste spremni’ i ‘svježa jaja K plus’ pisali po školi

– Nikad tako rano vandali nisu počeli uništavati školu. Bilo je normalno da u prošlosti oko norijade neki drugi učenici gađaju našu školu jajima, no nikad nije bilo ovakvih grafita, kazala nam je ravnateljica Sanja Putica.

Dodaje kako su učenici Gimnazije Dubrovnik zajedno sa svim profesorima, jako ogorčeni na spomenuti vandalizam te da ovakav način ‘slavlja’ nikako nije primjeren.

Naime, na školi su u noći s nedjelje na ponedjeljak osvanuli vulgarni grafiti i natipisi ‘opet niste spremni’ te ‘svježa jaja K plus’.
Ravnateljica Putica uvjerena je da njezinih 160 maturanata nije odgovorno za ovaj čin vandalizma, no sama ne želi nikoga prozivati dok policija ne odradi svoj dio posla.

Izdvojeni članak

Maturantima u Vinkovcima zabranjeno nošenje majice za norijadu, jer ih iz škole smatraju vulgarnima

Počinitelji bi mogli biti pronađeni zahvaljujući nadzornim kamerama

Kako zgrada gimnazije ima nadzorne kamere, neslužbeno doznajemo da je policija preuzela te snimke te da postoji mogućnost da je riječ o maturantima.
– U tijeku je policijska istraga, a obaviješteno je i nadležno državno odvjetništvo, radimo na pronalasku počinitelja, kazala nam je Marija Gjenero iz Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske.

Ravnateljica Putica je već organizirala da stručne osobe koje rade na spomenicima kroz sljedeći tjedan vrate zgradu u prijašnje izdanje.

– Čekamo da završi sve ovo oko norijade, pa će onda stručni ljudi sljedeći tjedan postupkom pjeskarenja skinuti grafite. Jako nam je žao što se ovo dogodilo i nadamo se da će policija pronaći počinitelje, kazala nam je ravnateljica.

Unatoč tome, ovi natipisi ostat će zabilježeni. Maturanti će zajedničku fotografiju ispred svoje škole imati obilježnu vulgarnim grafitima.

Za više informacija o norijadi 2013. godine pogledajte ovdje:

Foto i video: Šou s norijade

Za vrijeme koprivničke norijade uništen centar grada

Labinski maturanti bacali petarde u školi, pa ravnatelj otkazao nastavu

Program norijade za velike hrvatske gradove

Cijelu fotogaleriju norijade možete pogledati ovdje i označiti sebe i svoje prijatelje.

Copy link
Powered by Social Snap