Pretraga

Naša učenica postala je svjetska prvakinja u karateu: ‘Nadala sam se medalji, ali mi se zlato činilo skroz nestvarnim’

Ovoga vikenda u našem inboxu na Instagramu dočekala nas je fantastična vijest. Javljaju nam se iz Osnovne škole Brestje u Sesvetama s informacijom o tome da je njihova donedavna učenica, Sara Tomić, postala svjetska prvakinja u karateu. Sara je, naime, osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Konyji u Turskoj i tako postala svjetska kadetska prvakinja u kategoriji +54.

Sara Tomić | foto: privatna fotografija

Iako smo brojem stanovnika mala država, naši sportaši nižu zavidne uspjehe u sportu na svjetskoj razini. Za jedan od većih posljednjih pobrinula se Sara Tomić, donedavna učenica Osnovne škole Brestje i sada učenica Sportske gimnazije.

‘Nadala sam se medalji, ali mi se zlato činilo skroz nestvarnim’

Sara je, izvijestili su iz Hrvatskog karate saveza, na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Turskoj osvojila zlatnu medalju. Time je u svojoj kategoriji +54 postala svjetska prvakinja!

– Nadala sam se medalji, ali mi se zlato činilo skroz nestvarnim. Sretna sam i ispunjena i drago mi je što se sav moj trud i žrtva isplatila i što sam učinila ponosnima sve koji su vjerovali u mene, govori nam Sara.

Njeno ime vjerojatno nije nepoznanica pratiteljima ovog sporta jer je Sara višestruka prvakinja Hrvatske i Balkana. Iz njene bivše škole kažu nam kako je Sara već prošle godine još kao osnovnoškolka osvajala medalje u uzrastu kadetkinja. Napominju nam to, jer su, kažu, sigurni da se Sara neće sama pohvaliti. Ipak, pitamo ju da nam izdvoji neke od najdražih uspjeha.

– Najviše pamtim svoju prvu veliku medalju s Youth League 2019. kada sam osvojila broncu u Veneciji od 111 natjecateljica, te Europsku broncu osvojenu u Pragu ove godine, odgovara nam Sara.

Izdvojeni članak

Završilo prvo natjecanje u bjotu: Evo tko su svjetski prvaci u sportu kojeg je osmislio naš student

Dva treninga u danu i škola

Karate je počela trenirati uz starijeg brata, još kada je imala četiri godine, a danas je učenica prvog razreda Sportske gimnazije u Zagrebu.

– Moj radni dan počinje odlaskom u školu, a nakon toga slijedi trening. Nakon treninga obavljam školske obaveze, te nakon njih slijedi drugi trening u danu. Ponekad radi sportskih obaveza i izostanaka ne stižem se posvetiti školskim obavezama u potpunosti. Ove godine sam krenula u Sportsku gimnaziju, a zbog natjecanja sam većinu vremena bila odsutna pa se još uvijek ne mogu odlučiti koji mi je najdraži predmet, kaže nam Sara.

Uz školu i karate, dodaje, ne ostaje joj puno slobodnog vremena, no kada ga uhvati obično ga provodi u druženju s prijateljima ili odmarajući. Najveću podršku u sportu pružaju joj, uz obitelj, upravo prijatelji i treneri, a trenira u klubu KK Hercegovina-Zagreb.

Za kraj ju pitamo i gdje se vidi u budućnosti, za nekih desetak godina, kada je u pitanju sport.

– Nadam se kao i do sada, na samom vrhu, kratko, ali jasno odgovara nam svjetska prvakinja.

Copy link
Powered by Social Snap