Pretraga

Naši nadareni matematičari plasirali se na europsko natjecanje i trebaju vašu pomoć

A- A+

Učenici Osnovne škole Granešina u Zagrebu plasirali su se na europsko matematičko natjecanje euroMATH 2019. No, postoji mali problem. Troškovi tog natjecanja su veliki pa su odlučili pokrenuti javnu kampanju za prikupljanje sredstava.

Screenshot iz videa kojime su sse učenici plasirali na natjecanje; YouTube

– Pomozimo Dori, Lauri, Leonardi, Luciji, Rozi, Jakovu i Mihaelu da otputuju na Cipar i dokažu da su hrvatski osnovnoškolci najbolji u Europi, početak je objave koja je u utorak osvanula na službenoj Facebook stranici udruge Mladi nadareni matematičari ‘Marin Getaldić’.

To su, naime, imena učenika koji su se plasirali na europsko matematičko natjecanje euroMATH 2019. Kako su troškovi puta i kotizacija poprilično visoki, nadarenim učenicima potrebna je novčana pomoć pa je pokrenuta javna kampanja za prikupljanje sredstava.

Izdvojeni članak

Kapa dolje: Hrvatski genijalci dobili pozivnicu za prestižno matematičko natjecanje

– Učenici sedmih razreda Osnovne škole Granešina iz Zagreba prijavili su se na europsku matematičku konferenciju EUROmath i natječu se u kategoriji MATHeatre. U studenom su svi učenici sedmih razreda radili mali projekt o primjeni postotaka u stvarnom životu, no dvije su učenice, Dora i Laura, odlučile svoj zadatak prikazati kratkim skečom. Nakon potrebnih preinaka i prijevoda na engleski jezik, poslali su svoj video prijave na navedeno natjecanje. Učenici koji sudjeluju u igrokazu su odlični i u matematici i u engleskom jeziku, a pokazali su da im i gluma ide sasvim solidno! Natjecanje se održava na Cipru od 13. do 17. ožujka 2019. godine. U predstavi sudjeluje sedmero učenika pod vodstvom dviju profesorica. Očekuju ih financijski izdaci u vidu plaćanja avionskih karata, smještaja, prijevoza te kotizacije za samo sudjelovanje na navedenoj konferenciji, predavanjima i radionicama koje su organizirane. Procjena troškova iznosi oko 30.000 kuna. Samo kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosi 160 eura po učeniku te 190 eura za profesora. Cilj je prikupiti novac za kotizacije, 1.500 eura. Šteta je neke stvari prepustiti slučaju, financijskim mogućnostima roditelja i škole i propustiti ovakvu priliku. OŠ Granešina ove godine slavi 160. rođendan i želimo u njenu povijest upisati i jedan ovakav događaj. Svakako nam je cilj djeci koja sudjeluju u ovom projektu učvrstiti i pojačati ljubav prema matematici, a mlađima prenijeti njenu ljepotu, stoji u tekstu kampanje.

Do trenutka pisanja ovog teksta, prikupljeno je kampanjom malo više od 11 tisuća kuna, a svi zainteresirani donirati mogu putem ove poveznice.

Video s kojim su se učenice plasirale na natjecanje možete vidjeti u nastavku.

 

Naši nadareni matematičari plasirali se na europsko natjecanje i trebaju vašu pomoć
Share via
Copy link
Powered by Social Snap