Pretraga

Naši učenici briljirali na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi: Doma došli s dva zlata i broncom

A- A+

Naši mladi informatičari s ovogodišnje međunarodne informatičke olimpijade vratili su se s tri medalje, dvije zlatne i s jednom brončanom. Zlato su osvojili učenici Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić iz XV. gimnazije u Zagrebu, a broncu Matej Vojvodić iz Gimnazije Lucijana Vranjanina iz Zagreba.

Patrick Pavić, Dorijan Lendvaj, Ivan Janjić i Matej Vojvodić | Foto: HSIN

34. međunarodna informatička olimpijada ove se godine održala od 7. do 15. kolovoza u Indoneziji s koje su se naši učenici vratili s medaljama. Dvije zlatne medalje osvojili su učenici Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić iz XV. zagrebačke gimnazije te broncu učenik Matej Vojvodić iz Gimnazije Lucijana Vranjanina iz Zagreba.

– U konkurenciji 349 natjecatelja iz 88 zemalja svijeta naši mladi hrvatski informatičari osvojili su dva zlata i broncu čime je Hrvatska, kao i protekle dvije godine, zauzela fenomenalno 10. mjesto u ukupnom poretku, a Patrick Pavić, koji je na ovoj međunarodnoj olimpijadi nastupio četiri puta i osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju, postao je najbolji hrvatski natjecatelj u povijesti zauzevši fenomenalno 8. mjesto na IOI Hall of Fame statistici, navode iz Hrvatskog saveza informatičara.

Izdvojeni članak

Ponos do neba: Genijalni fizičari i matematičari s međunarodnih se olimpijada vraćaju s 9 medalja

Ovo natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja šest problemskih zadataka kroz dva dana natjecanja i to u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika i dva voditelja.

Hrvatski tim od četiri učenika srednjih škola činili su učenici koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u svibnju ove godine te Izbornim pripremama koje su se održavale tijekom lipnja. Stručni voditelj reprezentacije bio je Ivan Paljak, a u organizaciji su još sudjelovali Paula Vidas, Matej Ferenčević, Fran Babić i Nikola Dmitrović, dok je odgovorni voditelj i organizator bio je Krešimir Malnar.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap