Pretraga

Naši učenici humanitarkom prikupili novce za dvije krave u Tanzaniji, nazvali su ih Štefica i Gorica

A- A+

Početkom prošlog mjeseca učenici iz Osnovne škole Eugena Kumičića počeli su humanitarnu akciju prikupljanja novaca kako bi za školu u Tanzaniji kupili kravu. Ondje je mlijeko neophodno učenicima jer svi boluju od HIV-a, a zdrava prehrana im je izrazito važna kako bi lijekovi djelovali. Nakon nešto više od mjesec dana akcije, učenici iz Velike Gorice skupili su više novaca nego je potrebno i sada mogu nabaviti dvije krave te proširiti štalu.

Foto: Unsplash

Skoro 14 tisuća kuna prikupili su učenici iz Osnovne škole Eugena Kumičića u Velikoj Gorici u sklopu svoje humanitarne akcije. Taj iznos, koji su prikupili u nešto više od mjesec dana od početka akcije, namijenjen je za kupnju krave koja je potrebna školi u Tanzaniji.

– Taj iznos će biti dovoljan za dvije krave i proširenje štalice. Krave će biti kupljene u Tanzaniji i poklon su učenicima škole De Paul u gradu Mbinga. Svi učenici te škole boluju od HIV-a, a zdrava prehrana im je izrazito važna kako bi lijekovi djelovali, objavili su na stranicama škole.

‘To je posebna vrsta krava koje su navikle na klimatske uvjete u Tanzaniji’

Krave će kupit brat Leopold koji je voditelj škole, a izrazio je veliku zahvalnost i sreću zbog donacije jer krave su u Tanzaniji vrlo skupe, ali vrlo cijenjene i važne radi mlijeka koje im je dostupno jedino na ovaj način.

– To je posebna vrsta krava koje su navikle na klimatske uvjete koji vladaju u Tanzaniji i daju do 15 litara mlijeka. Inače, klima u Tanzaniji nije toliko vruća kao u nekim drugim dijelovima Afrike, tako da ima dovoljno zelenila koje služi kravama kao hrana. Za razliku od naših krava, one imaju grbu na leđima u koju pohranjuju masti i njihovo mlijeko je vrlo bogato mliječnim mastima, stoji na stranicama škole.

Izdvojeni članak

Učenici iz Velike Gorice kupuju – kravu, a iza svega stoji vrlo plemenita i lijepa priča

Učenici im dali imena – Štefica i Gorica

O kravama će se brinuti brat Leopold i časne te zaduženi djelatnici škole, ali pomagat će i djeca koja su u Tanzaniji naučena raditi sve poslove već od vrtićke dobi.

– Bilo je iznimno zadovoljstvo gledati koliko su se učenici, ali i djelatnici, roditelji, pa čak i bake i djedovi naše škole angažirali i svakodnevno informirali o tijeku akcije i saživjeli s njom. Učenici su čak inicirali i biranje imena za krave. Tako da će imena Štefica i Gorica odzvanjati i u Tanzaniji, poručili su iz škole.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap