Pretraga

Naši učenici osvojili čak tri medalje, zlato i dvije bronce na europskoj informatičkoj olimpijadi

A- A+

Na 6. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 19. do 25. rujna održala u Ukrajini uz online sudjelovanje svih zemalja, naša juniorska informatička reprezentacija ove je godine osvojila čak tri medalje – Fabijan Cikač osvojio je zlato, a Karlo Brčić i Lovro Tunjić bronce. Time su pokazali da mogu konkurirati 91 natjecatelju iz 25 zemalja.

Foto: HSI

Hrvatsku juniorsku informatičku reprezentaciju na 6. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi predstavljao je tim od četiri učenika osnovnih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Juniorskim izbornim pripremama. Naši učenici vratili su se s tri medalje – zlato je osvojio Fabijan Cikač, učenik 8. razreda OŠ Kajzerica Zagreb, a bronce Karlo Brčić, također učenik 8. razreda OŠ Kajzerica i Lovro Tunjić, učenik osmog razreda iz OŠ Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

– Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je zasluga njih samih, kao i njihovih učitelja, mentora, roditelja i stručnih suradnika Hrvatskog saveza informatičara, ali svakako bismo istaknuli da svi članovi reprezentacije dio svog uspjeha duguju i mentorima iz Zagrebačkog računalnog saveza, članice Hrvatskog saveza informatičara, naveli su iz HSI-a.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 91 natjecatelj iz 25 zemalja, a samo natjecanje je održano u Kijevu u Ukrajini te su učenici, kao i naši, sudjelovali online. Morali su riješiti šest problemskih zadataka kroz dva dana natjecanja u programskim jezicima C++ i Java.

– Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika i dva voditelja. Nastup naših mladih informatičara na 6. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara, dok je XV. gimnazija pružila domaćinstvo nastupu naših natjecatelja, naveli su iz HSI-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap