Pretraga

Naši učenici ponovno briljiraju: Na uglednoj olimpijadi osvojili čak četiri medalje

A- A+

Hrvatski učenici ne prestaju nizati uspjehe na uglednim međunarodnim natjecanjima. Nakon medalja s Međunarodne informatičke olimpijade i Europske fizičke olimpijade te RoboCupa, medalje stižu i s 25. po redu Juniorske balkanske matematičke olimpijade. Od ukupno šestero naših predstavnika, dvojica učenika osvojila su srebrne, a dvojica brončane medalje.

Foto: Hrvatsko matematičko društvo

Ovih dana završena je 25. Juniorska balkanska matematička olimpijada. kao i većina dosadašnjih i ovo se natjecanje održalo na daljinu, a organizator je bila Moldavija. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 128 učenika iz 11 stalnih država članica te 11 gostujućih ekipa među kojima je i Hrvatska koja, u tom statusu, nastupa na ovom natjecanju od 2018. godine.

Hrvatsku su predstavljali: Fabijan Cikač (7. razred OŠ Kajzerica Zagreb), Luka Duplančić (8. razred, OŠ Dragutina Domjanića Zagreb), Marko Hrenić (8. razred, OŠ Novi Marof), Lana Milani (8. razred, OŠ Srdoči Rijeka), Kristijan Šimović (7. razred, OŠ Lučko Zagreb) te Nikola Vujica (8. razred, OŠ Bogumila Tonija Samobor).

Izdvojeni članak

Kapa do poda: Na dvije jake olimpijade naši učenici osvojili ukupno šest medalja

Kako je priopćeno iz Hrvatskog matematičkog društva koje je organizator priprema i sudjelovanja za ovo natjecanje, Fabijan i Luka osvojili su srebrne, a Nikola i Kristijan brončane medalje.

– Na ovom natjecanju sudjeluju učenice i učenici od 15,5 godina starosti, a ekipa Republike Hrvatske nastupa isključivo s učenicima osnovnih škola. Članovi ekipe Republike Hrvatske odabrani su na osnovu rezultata 5. Hrvatske juniorske matematičke olimpijade na koju su pozivani učenici na temelju rezultata Državnog natjecanja, stoji u priopćenju Hrvatskog matematičkog društva.

Dodatno navode i da je najuspješnija ekipa natjecanja bila Rumunjska. Naši učenici za ovo su se natjecanje pripremali u dva navrata kroz pet dana, a kroz natjecanje su ih vodili Ilko Brnetić, Vlatko Crnković i Mea Bombardelli.

Naši učenici ponovno briljiraju: Na uglednoj olimpijadi osvojili čak četiri medalje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap