Pretraga

Nastavak maltretiranja: Facebook stranica ‘Vinkovačke dr***’ ponovno aktivna

A- A+

Osoba s nadimkom ‘Mr. Nobody’ otvorila je početkom ljeta Facebook stranicu naziva ‘Vinkovačke ku***’ na koju je postavljao fotografije mlađih i starijih djevojaka s područje Vinkovaca nazivajući ih pogrdnim imenima. Policija mu je pokušala ući u trag, no još u tome nije uspjela. Nakon što je profil neko vrijeme bio ugašen, sada se pojavio novi, a osoba koja ga je otvorila ne planira odustati od virtualnog maltretiranja.

U svibnju ove godine osoba pod nadimkom ‘Mr. Nobody’ otvorila je Facebook stranicu ‘Vinkovačke ku***’ na kojoj je objavljivala fotografije djevojaka iz tog područja Hrvatske ‘časteći’ ih pogrdnim imenima, te sustavno ih na taj način maltretirajući. Iako je vinkovačka policija pokušala ući manijaku u trag, nije u tome uspjela. Profil je u međuvremenu ugašen, no 2. listopada je ponovno aktiviran, i to pod nazivom ‘Vinkovačke dr*** II.‘ Novost je sada da uz slike djevojaka, među kojima ima i onih maloljetnih, stoji poveznica na njihove profile, kao i navodna cijena seksa kojeg iste djevojke naplaćuju.

Izdvojeni članak

Vukovarce na predavanjima o nasilju zanimalo što će biti s osnivačem stranice ‘Vinkovačke kur**’

Administrator poručio ‘NEMA GAŠENJA!’

– Ekipa, pozdrav! Kao što i sami možete vidjeti, vratili smo se. Imali smo kratkotrajnu pauzu, no to sad više i nije bitno. Ono što ćemo promijeniti je objava fotografija. Drugim riječima uz svaku droljetinu će biti njezin link njenog profila. NEMA GAŠENJA!, poručio je poručio je administrator stranice kojeg su oštećene djevojke i njihove obitelji više puta prijavile policiji.

Uzima fotografije djevojaka, objavljuje i izlaže ružnim komentarima

Nova grupa tek je u začetku postojanja, i ima tek nekoliko fotografija djevojaka i 699 lajkova, kojih je pred koji dan bilo dvjesto manje. Lako se stoga može zaključiti kako će stranica rasti, a dostojanstvo i čast još više djevojaka bit će uništeno. Iako je ime malo modificirano, grupa funkcionira na isti način – administrator s raznih profila uzima fotografije mladih djevojaka iz Vinkovaca i okolice, objavljuje ih na stranici Vinkovačke dr*** II. gdje ih opisuje kao ‘dr***’ ili prostitutke, što uzrokuje lavinu bezobraznih komentara korisnika.

Izdvojeni članak

Policiji navodno poznat autor stranice ‘Vinkovačke kur**’

Policija nikako da uhvati manijaka

Očito je da bolestan um koji stoji iza spomenute stranice ‘živi’ od pažnje koju dobiva zbog nje, kako od sljedbenika koji hvale njega i njegovu ‘inicijativu’, tako od onih koji se registriraju samo kako bi mu prijetili i na njega bacali ‘drvlje i kamenje’.

Iako se policija trudi uhvatiti anonimca, vlastima je to donekle onemogućeno zato jer privatni progon mnogo košta, zbog čega oštećenici odustaju od tužbi. Ipak, oni će možda ipak dobiti zadovoljštinu, upravo zato jer su najnovije žrtve ‘Mr. Nobodyja’ maloljetne, zbog čega više nije potrebna privatna tužba, piše jutarnji.hr.