Pretraga

Nastavnica donirala bubreg bolesnoj učenici

A- A+

Nastavnica tjelesnog u srednjoj školi East High iz Denvera, Jen Sculley, postala je jednoj od svojih učenica više od mentora i nastavnika kada je donirala bubreg teško bolesnoj djevojčici.

Učitelji, nastavnici i profesori kroz čitavu karijeru nastoje pružiti svojim učenicima bolje obrazovanje kako bi što uspješnije kročili u život. Jen Sculley, nastavnica tjelesnog u srednjoj
školi East High u Denveru, uspjela je napraviti i više od toga, ona je svojoj
učenici darovala život.

Naime, prošlog joj je tjedna donirala bubreg, a Sculley je ispričala kako ona nosi isto ime kao njena omiljena teta koja je umirala od raka.

Izdvojeni članak

Više od 130 savskih studenata doniralo matične stanice Udruzi Ana Rukavina

– Dok mi je govorila što se događa sasvim sam jasno mogla čuti glas koji mi poručuje da ću joj baš ja dati bubreg, ispričala je nadahnjujuća profesorica.

Kad je čula da je djevojka teško bolesna i da joj je potreban bubreg napravila je testove i otkrila je da je ona savršeno kompatibilan donor. Nakon toga je sve sijelo na svoje mjesto.

Identitet djevojke nije objavljen, a transplantacija je obavljena prošli tjedan pa ovu fantastičnu profesoricu očekuje još otprilike tri tjedna bolovanja prije povratka na posao.

Nastavnica donirala bubreg bolesnoj učenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap