Pretraga

Nastavnik dobio otkaz nakon što je učenicima dao zadatak da napišu svoju vlastitu – osmrtnicu

A- A+

Nastavnik iz Floride Jeffrey Keene dobio je otkaz nakon što je srednjoškolcima za zadatak dao da napišu vlastitu osmrtnicu. On smatra da nije učinio ništa loše i da se o tome treba pričati, no škola se ne slaže. Istog dana kada je učenicima dao navedeni zadatak, krajem sedmog sata, uručen mu je otkaz ugovora o radu.

učionica s klupama (crno-bijela slika)

Foto: srednja.hr

Napišite svoju vlastitu osmrtnicu. Glasio je tako zadatak koji je Jeffrey Keene, nastavnik psihologije iz Floride, dao svojim učenicima. Kako piše David K. Li za NBC News, učinio je to na dan kada je škola imala sigurnosnu vježbu u slučaju aktivnog pucača. Radi se o vježbama koje su, kao u Europi vatrogasne, učestale diljem škola u SAD-u budući da je mogućnost masovne pucnjave velika.

Isti dan dobio otkaz

Srednja škola dr. Phillipsa u Orlandu ovaj je potez nastavnika okarakterizirala kao neprihvatljiv zbog čega je odmah dobio otkaz. No, Keene smatra da nije učinio ništa loše. Dapače, smatra da je dobro procijenio kada je učenicima za zadatak dao da napišu svoju osmrtnicu. Odluku da će upravo to biti zadatak donio je nakon što je saznao da će taj dan biti sigurnosna vježba u školi.

Smatrao je da će zadatak pisanja vlastitih osmrtnica, kazao je za NBC News, učenicima pomoći da se reflektiraju na vlastiti život u slučaju pucnjave u školi. Nije to, pojašnjava nastavnika, zamislio kao nešto loše, već pozitivno.

– Nisam to napravio da ih uplašim ili da se osjećaju kao da će umrijeti, već samo da im pomognem razumjeti što je bitno u život i kako žele nastaviti dalje sa životom i na što će se usredotočiti na svojemu putu, kazao je Keene za NBC News.

Izdvojeni članak
prizori tučnjave učenika i nastavnika

Video: Šokantan prizor, učenik se usred sata potukao s nastavnikom jer mu je uzeo – mobitel

Nada se da će dobiti posao u drugoj školi

Sredinom dana učenici su mu prenijeli da ih uprava škole ispituje o zadatku koji im je Keene dao na satu psihologije. Do kraja dana, Srednja škola dr. Phillipsa u Orlandu uručila je otkaz svom nastavniku. Kako prenosi NBC News, glasnogovornik navedenog okruga nije htio detaljno komentirati slučaj.

Keene, inače 63-godišnjak, bio je još uvijek na probnom radu, a budući da nije član nastavničkog sindikata, nije se nikako mogao žaliti na otkaz koji je dobio. I dalje drži da nije učinio ništa loše i da nije mislio da će netko od 17 godina biti povrijeđen pišući o nečemu o čemu već pričamo. Nada se, zaključuje, da će naći posao u nekoj drugoj školi

Copy link
Powered by Social Snap