Pretraga

Nastavnom osoblju dopušteno nošenje oružja u školama

A- A+

Profesori, nastavnici i ostalo školsko osoblje dobili su dozvolu za nošenje oružja u američkoj saveznoj državi Južna Dakota. Ovim se nastoji povećati sigurnost u školama te preduhitriti pucnjave, kakva je bila u prosincu u Connecticutu u kojoj je stradalo 26 osoba od čega su većina bila djeca. Dakako, nastavno osoblje neće morati nositi oružje ako ne želi, ali od srpnja će imati zakonsko pravo na to.

U saveznoj američkoj državi Južnoj Dakoti vlasti su dopustile profesorima, nastavnicima, a i ostalom školskom osoblju nošenje oružja. Pobornici zakona smatraju da će se na ovaj način spriječiti sve češća masovna ubojstva u američkim školama, od kojih je najsvježije ono iz prosinca u Connecticutu, kada je stradalo 26 ljudi, od kojih je bilo 20 djece i šest odraslih.

Izdvojeni članak

Nasilje u školama: Škole prijave 14 slučajeva zlostavljanja dnevno

Profesori, nastavnici i učitelji neće morati nositi oružje ako ne žele, ali je zakonom dopušteno da školske administracije donesu odluku mogu li njima nadležno nastavno osoblje nositi oružje ili ne.

Ova odluka dodatno je utjecala na podjele na američkoj političkoj sceni vezane za pitanje jesu li sigurniji oni s manje ili više oružja. Svo zainteresirano osoblje za nabavku oružja, morat će proći standardnu obuku za služenje njime.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap