Pretraga

Natjecanja učenika neće se održati, no Hrvatsko matematičko društvo priprema olimpijade

A- A+

Iako je AZOO za ovu godinu potpuno otkazao natjecanja za učenike, matematičke olimpijade koje organizira Hrvatsko matematičko društvo će se održati. Budući da će se Međunarodna matematička olimpijada također održati, naši predstavnici će moći sudjelovati na njoj.

pixabay.com

AZOO je ove godine odlučio otkazati sva natjecanja učenika, a kako su nam rekli, o online natjecanjima nije se razmišljalo jer su bili okupirani online nastavom. Zbog toga je pokrenuta i peticija kojom se traži održavanje natjecanja i promišljanje o alternativnim oblicima. 

Datumi su poznati, ali podložni su promjenama

S obzirom na to da će se neke međunarodne olimpijade održati, a jedna od njih je i Međunarodna matematička olimpijada (IMO), Povjerenstvo Hrvatskog matematičkog društva odlučilo je prilagoditi pravila za Hrvatsku matematičku olimpijadu (HMO) i Hrvatsku juniorsku matematičku olimpijadu(HJMO) izvanrednim okolnostima. 

Izdvojeni članak

Ako neće institucije, onda će mladi: Organizira se natjecanje iz fizike i matematike za učenike srednjih škola

Namjera je provesti natjecanja u skladu s epidemiološkim preporukama u sljedećim terminima:

  1. test za HMO i 1. test za HJMO – petak 29. svibnja, u suradnji s lokalnim partnerima
  2. test za HMO i 2. test za HJMO – subota 20. lipnja, u suradnji s lokalnim partnerima ili u Zagrebu
  3. test za HMO – subota 11. srpnja u Zagrebu za sve sudionike

Kako stoji na stranicama, datumi su podložni promjenama ovisno o razvoju epidemiološke situacije i obavezama koje će učenici, lokalni partneri i članovi Povjerenstva imati pri završetku školske/akademske godine.

Izabrat će se ekipa za Međunarodnu matematičku olimpijadu

– Budući da IMO nije otkazan, moramo izabrati ekipu koja će nas predstaviti, a svjesni smo i da natjecanja mnogo znače natjecateljima. U HMD-u smo zadovoljni da smo pronašli način da organiziramo natjecanja u suradnji s lokalnim partnerima po županijama. Nastojimo aktivnosti koje već godinama provodimo na visokom nivou održati i ove godine, unatoč tome (ili možda baš zato) što je čitava organizacija na volonterskom zalaganju Povjerenstva HMD-a za međunarnodna matematička natjecanja. Na HMO i HJMO ćemo zbog izvanrednih okolnosti pozvati dvostruko više učenika nego prijašnjih godina, a natjecanje ćemo održati u skladu s preporukama HZJZ-a. U ova, za sve izazovna vremena, želimo zahvaliti svim sudionicima i zainteresiranima na podršci i strpljenju, rekao nam je Matija Bašić, Koordinator HMD-a za međunarodna matematička natjecanja.

Hrvatska matematička olimpijada će biti izborno natjecanje za ekipe za Međunarodnu olimpijadu i Srednjoeuropsku matematičku olimpijadu (MEMO). Ovdje možete pročitati pravila i popis učenika s pravom prijave.

Broj sudionika na drugom testu će se smanjiti. Juniorska balkanska matematička olimpijada se neće održati ove godine. Ovdje možete pronaći pravila i popis učenika s pravom prijave na HJMO.

Učenike za sudjelovanje moraju prijaviti mentori sa svoje službene e-mail adrese do 18. svibnja, a više informacija možete potražiti ovdje ili na Facebook stranici Matematička natjecanja.

Natjecanja učenika neće se održati, no Hrvatsko matematičko društvo priprema olimpijade
Share via
Copy link
Powered by Social Snap