Pretraga

NCVVO pokrenuo digitalni alat za vježbanje zadataka: Isprobali smo novi način priprema za maturu

A- A+

Vježbanje za državnu maturu nikad nije bilo jednostavnije. Printanje starih testova odlazi u povijest. NCVVO je, naime, razvio digitalni alat uz pomoć kojeg možete rješavati zadatke sa starih matura te odmah provjeriti rješenje, ali i otkriti koji se obrazovni ishod propituje kroz pojedini zadatak.

screenshot: NCVVO

Izdvojeni članak

[Kako si?] Student psihologije podijelio je s nama izvrsne savjete za maturante koji će im pomoći da budu što produktivniji

Kao što je to prije nekoliko dana u našem podcastu najavio Hrvoje Mladinić, načelnik informacijsko-računalnog odjela NCVVO-a, ta je institucija učenicima završnih razreda srednjih škola uvelike olakšala pripreme za državnu maturu.

Nacionalni centar za vrednovanje visokog obrazovanja na svojim je web stranicama objavio digitalni alat za vježbanje zadataka.

Radi se o mrežnim aplikacijama koje služe kao repozitorij (zbirka) zadatka s već provedenih ispita državne mature, tako da printanje starih ispita i njihovo rješavanje s papira polako odlazi u povijest.

Digitalnim materijalima možete pristupiti ovdje, a odabirom pojedinog predmeta dolazite na naslovnicu web alata.

screenshot: NCVVO

Za sada su dostupni zadaci iz Hrvatskog, Matematike, Povijesti i Psihologije, a baza predmeta će se nadopunjavati, kao i što će se za svaki predmet pojavljivati novi zadaci.

Klikom na ključ za odgovore (ikona ključa) možete provjeriti rješenje svakog zadatka.

screenshot: NCVVO

Klikom na upitnik možete provjeriti o kojem se tipu zadataka radi, a odabirom ikone ‘info’ koji je obrazovni ishod koji ispituje taj zadatak.

Aplikacija sadrži i nekoliko primjera napisanog i ocijenjenog eseja u kojem na vrlo jednostavan način možete raspoznati korištene pogreške (jer su označeni crvenom bojom), ali i pozitivne komentare (koji su obilježeni zelenom).

screenshot: NCVVO

Sustav je vrlo intuitivan pa ljudi, navalite s pripremama.

Pogledajte i podcast najave digitalnog sadržaja u kojem je Hrvoje Mladinić iz NCVVO-a pojasnio koje su sve prednosti ovog sustava za pripreme:Za dodatan zanimljiv i koristan sadržaj pretplatite se na naš YouTube kanal. U suradnji s NCVVO-om pokrenuli smo seriju podcasta na temu državne mature pod nazivom ‘U centru mature’, pa posebno koristan sadržaj na našem YouTubeu očekuje maturante i oni koji će to postati.

U suradnji sa studentima psihologije s Filozofskog predstavljamo vam serijal “Kako si?” u kojemu ćemo razgovarati o psihičkom zdravlju.

Ostali podcasti:

Snimku konferencije na kojoj je predstavljena Uputa za vrednovanje u online nastavi možete pogledati u videu:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap