Pretraga

Ne možete bez slatkog? Uz ovih par trikova oduprijet ćete se iskušenju

A- A+

Gotovo da nema osobe koja ne uživa u slatkim zalogajima, no neki su toliko ‘ovisni’ da im dan ne može proći a da ne konzumiraju barem nešto slatkiša. Ukoliko se želite riješiti žudnje za slatkim, ili je barem umanjiti, donosimo nekoliko trikova stvarnih osoba koje su se uvjerile da djeluju.

www.hercampus.com

Koliko puta ste sami sebi rekli da ćete se oduprijeti slatkom iskušenju, no ubrzo ste iz zalihe izvadili čokoladu i slistili je dok ste rekli ‘keks’? Neki puta nema ništa bolje od slastice, no pretjerivanje će vas dovesti do gomilanja kilograma i lošije krve slike. Uz pomoć nekoliko trikova koje su magazinu Women’s Health Magazine otkrile stvarne žene, pobijedit ćete želju za slatkišima.

Izdvojeni članak

Hrana koja vas čini još gladnijima

Voće umjesto slatkiša, čaša vode i pranje zuba

Dobar savjet je da umjesto slatkiša u usta ubacite komad voća, ili žvakaću s voćnim okusom, umjesto mentola. To bi vam trebalo pomoći da prebrodite krizu. Ljudi također tvrde kako pomaže i malo jabučnog octa u čaši vode, pa želja za slatkišima odmah nestaje.

Neke čitateljica tvrde kako zeleni čaj od paprene metvice odlično funkcionira, stoga pokušajte s time, a ako baš ni to ne pomogne, pojedite kockicu 90-postotne crne čokolade.

Nekima pomaže tek čaša vode i pranje zuba, a i voda s okusom limuna će napraviti dobar posao jer neutralizira želju za slatkim i osvježava dah.

Izdvojeni članak

Nutricionisti razbili duboko ukorijenjene mitove o hrani

Samo se sjetite koliko ćete morati vježbati da potrošite tablu čokolade

Ukoliko vas uhvati kriza, dobro je pojesti pokoju datulju ili smokvu, njih zovu prirodnim slatkišima. Dobra je ideja i dodati cimet u doručak – mnogi kažu kako nakon toga cijeli dan nemaju želju za slatkim.

Za okorjele ljubitelje slatkiša postoji još nekoliko boljih savjeta. Jednostavno u kući nemojte držati nikakve slatkiše, jer ako ih nema, ne možete ih niti pojesti. Također, otiđite u šetnju ili popijte nezaslađeni čaj. Dobro je preračunati koliko trebate vježbati da biste potrošili čokoladicu koju planirate pojesti – to mnogima daje snagu da se odupru želji.

Copy link
Powered by Social Snap