Pretraga

Ovo ne pokušavajte na maturi: Napisala samo jednu rečenicu eseja i dobila čistu peticu

A- A+

Iako je izašao prije punih dvadeset godina, kultni film ‘Klub boraca’ dobro je poznat i mlađim generacijama. Dokazala je to i studentica Allison Garrett, koja je zbog svoje recenzije tog filma riskirala pad kolegija. No, na njenu sreću još uvijek postoje nastavnici koji nagrađuju kreativnost pa joj se taj rizik na kraju isplatio.

Scena iz filma ‘Klub boraca’; Screenshot: YouTube

Studentica Allison Garrett kao za zadatak je na jednom kolegiju dobila napisati recenziju jednog filma, a norma je bila 500 riječi.

Izdvojeni članak

Pogledati prije čitanja: Ovi filmovi su bolji od knjiga prema kojima su snimljeni

No, napisala samo jednu rečenicu i svejedno dobila peticu. Odlučila je recenzirati kultni film ‘Klub boraca’, a svi koji su pogledali to remek-djelo Davida Finchera znaju kako je i ta jedna dovoljna.

Pogađate, jedina rečenica koju je Allison u svojoj recenziji napisala bila je: ‘Prvo pravilo kluba boraca je: ne pričate o klubu boraca.’ Pomalo neočekivano, za svoj je esej Allison dobila maksimalnih 100 bodova. Pisani rad i odgovor nastavnika objavila je na Twitteru u objavi koja je ubrzo postala viralna.

– Dugo sam razmišljao o ovoj ocjeni. U konačnici sam ti dao peticu jer si me nasmijala, ali i zato što tvoja recenzija opisuje bit toga filma. No, da te upozorim: nemoj ovo pokušavati kod drugih profesora, možda neće imati isti smisao za humor, stoji u odgovoru profesora.

Brojni su joj čestitali na hrabrosti, neki su otkrili i da su bezuspješno pokušali slično, a treći su ovo iskoristili kao priliku da istaknu koliko je loš obrazovni sustav SAD-a.

– Kao nastavnica, rekla bih: ‘Pametno!’, ali bih ti svejedno dala jedinicu. Ako je zadatak tvog nastavnika bio toliko loše definiran, onda bi se o tome dalo raspravljati, stoji u odgovoru na Allisonin Tweet kojeg je do sada ‘lajkalo’ 204 tisuće korisnika, a podijelilo njih 44 tisuće.

Ovo ne pokušavajte na maturi: Napisala samo jednu rečenicu eseja i dobila čistu peticu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap