Pretraga

Ne stignem ni sjesti u kafić, a tata preko eDnevnika šalje poruku zašto markiram

A- A+

Uvjerena sam da je glavna tema o kojoj profesori raspravljaju na sjednicama kako što više zajebati učenike. Jer zašto lijepo rasporediti testove kroz polugodište kad mogu staviti devet testova u pet dana? Još bolja ideja je onda se derati na učenike što nisu stigli napisati 20 eseja jer su imali vikend. Da, imali smo jebeni vikend, ali imam 17 predmeta i ne biste vjerovali, ali sve ih moram učiti.

Bacite lajk na Facebook page ‘Zadnja klupa‘ za sve vas koji ste ikada dobili jedan, a niste zaslužili.

Foto: Flickr

Izdvojeni članak

Suptilno se bacam pod autobuse da izbjegnem učenje

Dobro, osim tjelesnog, to mi je spas. Brijem da sam se u ovom polugodištu na tjelesnom pojavila dvaput iz pristojnosti i oba puta izmislila da me boli trbuh jer sam popila kavu, a ne smijem piti mlijeko. Ostalih trideset sati sam bila na kavama. I proklet bio onaj koji je izmislio ednevnike. Svaki put ne stignem ni sjesti u kafić, a stari mi već šalje poruku ‘zašto nisi na satu?’

Ali zato su mi vrhunac isprike cura iz razreda kojima se izvlače od vježbanja.

Favoriti su mi Čana i Bara koje se više uopće ni ne trude: ‘ma boli me jako glava od ove južine što me propuhala’ ili ‘joj znate ono kad loše spavate i kad se probudite sve vas boli.’ Čana navodno svakih mjesec dana ima upalu uha ili ozljedu nekog zgloba, a ja sam se dva mjeseca izvlačila da se oporavljam od mononukleoze koju sam navodno imala preko zimskih praznika.

Ta kreativnost prelazi sve granice. Netko se doslovno sjetio izbjeći vježbanje na tjelesnom – vježbanjem, tvrdeći da ima upalu mišića od jučerašnjeg odlaska u teretanu. Kurac ideš u teretanu, trčala bi samo za burekom. Profesorica je jednom pljeskala i išle su joj suze radosnice kad je ugledala Čanu u trenirci.

Mislim, nemojte se čuditi što toliko strepimo od fizičke aktivnosti, cura iz razreda je iščašila koljeno dok se istezala. Još smo potresene tim događajem.

Izdvojeni članak

Azra, cajke i produhovljenje

Iznenada je pola razreda bolesno

Vratimo se ipak na testove. Kasna jesen je omiljeno vrijeme profesora za oduzimanje dragocjenog sna već ionako iscrpljenim đacima. Nije istina da je jesen sezona gripe. Taj mit se razvio jer je toliko ljudi jednostavno odlučilo ostati doma i fenom si zagrijati glavu da ne odu na nastavu.

Čula sam i za onu foru da pojedeš sirovi krumpir i dobiješ temperaturu. Zamišljam situaciju da mi netko uleti u sobu, a ja držim napola pojeden sirovi krumpir u ruci. Možda bih ipak izbjegla test jer bi me poslali na psihološke pretrage.

Ne znam, to mi ipak zvuči malo previše ekstremno. Držim se naslanjanja čela na radijator i umakanja toplomjera u čaj.

Ponekad se ipak malo potrudim. Tako sam drugom razredu poslijepodne provela u bolnici tvrdeći da me jako boli ruka, baš prikladno desna. Furali su me na rendgen (morala sam guglati kako se to piše) i ustanovili da mi je ruka u sasvim dobrom stanju. Ja sam ih preklinjala da mi stave zavoj i tjedan dana sam se izvlačila od pisanja testova.

Izdvojeni članak

Starog mi nije bilo mjesec dana doma

Neću spavati idućih deset dana

Mogla bih to ponoviti jer samo idući tjedan imam svaki dan po jedan test, a i pita dva predmeta. Molim vas, stavite mi i lektire i eseje, ma sve. Ne utapam se uopće u obavezama. Samo gledam u popis ispita i razmišljam hoću li se probosti šestarom ili trokutom. Točno planiram biti bolesna jedan od tih dana i očekujem sumnjičave poglede doktorice dok ću se pretvarati da sam promukla.

Ali bitno da profesori komotno mogu ne ispraviti testove i po mjesec dana jer ‘nisu imali vremena. Imaju oni i druge razrede.’ Imam i ja potrebu spavati i jesti pa ne stignem jer su se oni lijepo s kolegama dogovorili kako je četvrtak divan dan za oduzimanje volje za životom. I ako mi se netko usudi prigovoriti što nisam napisala zadaću jer sam ‘imala vikend’ doživjet ću živčani slom.

Jer jebeš osnovne ljuske potrebe, sad su u modi sinus i kosinus.

Prethodni nastavci

[Zadnja klupa] Suptilno se bacam pod autobuse da izbjegnem učenje

[Zadnja klupa] Azra, cajke i produhovljenje

[Zadnja klupa] Starog mi nije bilo mjesec dana doma

[Zadnja klupa] Prosjek u gimnaziji niži mi je od cijene peršina na tržnici

Ne stignem ni sjesti u kafić, a tata preko eDnevnika šalje poruku zašto markiram
Share via
Copy link
Powered by Social Snap