Pretraga

‘Neću ništa’ u kafiću košta četiri kune

A- A+

Zbog obližnje gimnazije iz koje veliki broj srednjoškolaca dolazi u kafić, gazda je odlučio naplaćivati ‘neću ništa’. Prema iskazima konobara ovog ugostiteljskog objekta u crnogorskoj Podgorici, od deset učenika koji sjednu, tek troje naruči nešto pa su se radi ‘rastjeravanja gužve’ odlučili za u najmanju ruku neobičnu poslovnu politiku. Tako sada svako ‘neću ništa’ košta pola eura, odnosno skoro četiri kune.

Screenshot: YouTube

U jednom kafiću u glavnom gradu Crne Gore, odlučili su naplaćivati i ‘neću ništa’ ili ‘čašu vode’. Naime zbog velikog broja srednjoškolaca iz obližnje gimnazije koji obitavaju u kafiću, ali ništa ne piju, gazda se odlučio na ovu poslovnu politiku, pišu Vesti.

Izdvojeni članak

Kafić u kojem kavu možete platiti poljupcem

Da nije riječ o šali, te da za svoju odluku ima opravdanje i pred zakonom, vlasnik je uveo u blagajnu stavku ‘neću ništa’.

Ideju za ovo je dobio upravo od osoblja. Naime konobari objašnjavaju da se đaci u kafiću imena ‘Abraco’ ponašaju kao kod kuće. Često donose hranu i piće, a ponekad i zakunjaju u fotelji.

Od desetak učenika koji sjednu na piće, tek troje naruči kavu, a ostali uvijek kažu ‘neću ništa’, pojasnio je konobar Boris koji je tvorac ideje o naplati ničega. Jedan dan je razgovarao s kolegom te mu rekao kako bi bilo super da se to ‘neću ništa’ naplaćuje 50 centi.

To je čuo vlasnik te mu se prijedlog svidio. Dakako otkada je počela naplata čaše vode i opcije ‘neću ništa’ rijetko se gimnazijalci odlučuju za ovu narudžbu.

Drugi konobar Radomir je objasnio da se priča o njihovoj poslovnoj politici brzo pročula te da je nakon objave teksta u jednom dubrovačkom listu, odmah sutradan pristigla grupa od desetak ljudi koja je naručila ‘neću ništa’ ili ‘čašu vode’. Dodaje da su račun platili bez pogovora.

Copy link
Powered by Social Snap