Pretraga

Neke su poput malo većeg razreda: Ovo su po broju učenika najmanje srednje škole u Hrvatskoj

A- A+

Prije nekoliko dana smo objavili podatak o deset najvećih srednjih škola prema kriteriju broja učenika pa smo mislili da bi bilo zgodno objaviti i one najmanje. Ponovimo da je najveća Elektrostrojarska škola Varaždin, a pohađalo ju je 1.113 učenika tijekom školske godine 2018./2019. S druge strane tablice nalazi se Srednja škola Vladimir Nazor u Čabru, koju je u prošloj školskoj godini pohađalo tek 37 učenika.

http://ss-jkozarca-djurdjenovac.skole.hr

Prije nego nastavimo analizirati podatke, koje izvlačimo iz proširene aplikacije ŠeR – Školski e-Rudnik (vol. 2), napomenimo da u konkurenciju najmanjih škola nisu uvrštene privatne srednje škole, svojevrsne područne srednje škole (škole koje pripadaju određenoj matičnoj školi, ali se nastava izvodi na drugoj lokaciji) te centre za odgoj i obrazovanje, koje su također specifične obrazovne institucije odnosno javni centri koji vrše srednjoškolsko obrazovanje.

Kada se izuzmu navedene kategorije, koje mahom imaju malen broj učenika, na drugo mjesto ljestvice škola s najmanje srednjoškolaca ‘penje se‘ Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik, koju je protekle godine pohađalo 40 učenika.

Izdvojeni članak

Predvodnica nije u Zagrebu: Ovo su po broju učenika najveće srednje škole u Hrvatskoj

Na trećem mjestu ljestvice srednjih škola s najmanjim brojem učenika u Hrvatskoj, nalazi se Srednja škola Josipa Kozarca Đurđenovac.

Od 2013., otkada povremeno objavljujemo koje srednje škole imaju najmanje đaka, redovno je u vrhu Srednja škola Josipa Kozarca Đurđenovac.

Prije šest godina, sa 67 učenika bila je prema kriteriju broja učenika najmanja u državi. Evo u 2018./2019. i 51 učenik joj je dovoljan da javne škole budu ispred nje na listi, na kojoj zapravo nitko ne bi htio naći svoje mjesto.

Na petom mjestu je Srpska pravoslavna opća gimnazija ‘Kantakuzina-Katarina Branković’, koja djeluje u Zagrebu, a tijekom prošle godine pohađalo ju je 55 đaka.

Pogledajte kompletnu ljestvicu deset najmanjih srednjih škola u Hrvatskoj prema broju učenika:

  1.  Srednja škola Vladimir Nazor Čabar – 37
  2. Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik – 40
  3. Srednja škola Josipa Kozarca Đurđenovac – 51
  4. Srpska pravoslavna opća gimnazija ‘Kantakuzina-Katarina Branković’ – 55
  5. Srednja škola Antun Matijašević Karamaneo – 59
  6. Srednja škola Gračac i Klesarska škola Pučišća – 60
  7. Srednja škola Obrovac – 64
  8. Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka – 66
  9. Graditeljska škola za industriju i obrt – 70
  10. Islamska gimnazija dr. Ahmeda Smajlovića – 75
Share via
Copy link
Powered by Social Snap