Pretraga

Nema više izlike za švercanje u tramvaju: ZET je, konačno, pustio u rad novu aplikaciju za mobitel

A- A+

Nakon što su početkom ove godine iz Grada Zagreba najavili uvođenje aplikacije preko koje se mogu kupovati karte za ZET-ove tramvaje i autobuse, danas je ona i službeno predstavljena. Aplikaciju pod nazivom ‘Moj ZET’ već danas možete instalirati na svoj Android, a od sutra će aplikacija biti dostupna i za iOS sustave.

Kontrolorov uređaj u tramvaju i screenshot iz aplikacije moj zet

Foto: srednja.hr | Screenshot

Odzvonilo je švercanju u tramvajima i autobusima u Zagrebu. Gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je novi način kupovine karata za javni prijevoz. Radi se o aplikaciji ‘Moj ZET’ koja je najavljena još u siječnju ove godine.

Aplikaciju već danas možete instalirati na svoje Android mobilne uređaje, a od sutra, 30. svibnja bit će dostupna i za iOS sustave. Kada instalirate aplikaciju, potrebno je unaprijed unijeti iznos novaca koji se onda prebacuje s vaše kartice koju odaberete. U aplikaciji se mogu kupiti sve vrste karata koje ZET nudi, a mogu se nadopuniti mjesečne i godišnje karte uz prethodnu registraciju na web portalu ZET-a.

Izdvojeni članak
promet split

Promet Split se modernizirao do neprepoznatljivosti: Imaju mobilnu aplikaciju, nove karte, sve je jeftinije

– Radi se o bitnoj epizodi u povijesti ZET-a jer će se prvi puta moći kupiti karte putem mobilnog telefona. Ovo je samo jedan u nizu projekata modernizacije gradskih i komunalnih usluga. Već danas se može skinuti aplikacija i može se početi koristi, rekao je Tomašević.

Kada kupite kartu u mobilnoj aplikaciji, dodirom na ikonu koja se nalazi u gornjem lijevom kutu možete ju pokazati kontroloru. Iako u aplikaciji ne postoji raspored tramvaja i autobusa, kao što je to slučaj u Splitu, u ‘Moj ZET’ aplikaciji postoji opcija Info gdje se nalaze sve novosti vezano za promet javnog gradskog prijevoza.

Copy link
Powered by Social Snap