Pretraga

Nepoželjna zanimanja: Za ove srednje na ljetnom upisnom roku nije bilo niti jedne prijave

A- A+

Za nekoliko desetaka tisuća osmaša završeni su upisi na ovogodišnjem ljetnom roku upisa u srednje škole. Pravo upisa imalo je ukupno 40.411, sada već bivših, osnovaca i to u 2.077 razrednih odjela. Kako je upisnih mjesta bilo puno više, ne čudi da se u neke programe nije upisao niti jedan jedini osmaš.

Flickr; Lennart Tange

Za sezonske poslove u uslužnim djelatnostima na našoj se obali uvijek traži radnik više. Ipak, u Srednjoj školi Antun Matijašević – Karamaneo na Visu, u program konobara, koje je jedno od najtraženijih zanimanja u državi, nije se na ovom ljetnom roku upisao niti jedan jedini osmaš.

Izdvojeni članak

Što upisati? HZZ odgovara kojih je 10 najtraženijih zanimanja u svakoj od županija

Ista je situacija sa zanimanjem pomoćni kuhar i slastičar u dvije naše primorske škole – Srednjoj školi Ambroza Haračića Mali Lošinj i Srednjoj školi Jure Kaštelan Omiš.

Od zanimanja za koja se u srednjoškolske programe na prošlom roku nije prijavio niti jedan osnovac, prevladavaju ona pomoćna – pomoćni krojač, pomoćni stolar, pomoćni vodoinstalater, pomoćni cvjećar, pomoćni bravar i slična.

Neki od ovih programa već su ukinuti, a neka od njih učenicima će biti ponuđena i na jesenskom upisnom roku. Popis svih srednjoškolskih programa za koje nije bilo niti jedne prijave na ljetnom roku možete vidjeti u nastavku.

Popis Programa Za Koje Nije Bila Niti Jedna Prijava 2017 by srednja.hr on Scribd

 

Nepoželjna zanimanja: Za ove srednje na ljetnom upisnom roku nije bilo niti jedne prijave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap