Pretraga

Neprimjerena čestitka za 13-godišnjakinju povučena iz prodaje

A- A+


Izdvojeni članak

Osječanka napisala majci pismo za rođendan koje je postalo hit

Prije nekoliko dana američka spisateljica Maureen Johnson je na svojem putovanju kroz Veliku Britaniju naišla na zanimljivu rođendansku čestitku za 13-godišnjakinje te je objavila na Twitteru. Naime, radi se o čestitci koja sadrži neprimjeren tekst kojim se nikako ne bi smio čestitati rođendan 13- godišnjoj djevojčici.

Na Twitter stranici američke spisateljice Maureen Johnson nedavno je osvanula zanimljiva fotografija, koja je odmah rezultirala brojnim komentarima i reakcijama virtualnog svijeta. Na svom putovanju kroz Veliku Britaniju Johnson je uočila rođendansku čestitku za 13-godišnjakinje s tekstom ‘Danas imaš 13 godina! Da imaš bogatog dečka on bi ti dao dijamante i rubine. Možda ćeš ga imati sljedeće godine – kad ćeš imati i veće sise!’ stoji u čestitci.

Ovaj tekst izazvo je bijes mnogih komentatora na Twitteru koji su poručili da će bojkotirati kompaniju Hallmark koja stoji iza izrade ove čestitke, prenosi Huffington Post. Nekoliko sati nakon ovog događaja tvrtka Hallmark na svojim stranicama je objavila javnu ispriku u ime tvrtke koja je idejni začetnik dizajna i teksta čestitke, Arnold Barton.

– Ova čestitka napravljena je prije 15 godina, kad Hallmark još nije preuzeo tu tvrtku. Ona se ne proizvodi još od tih vremena i jako smo iznenađeni što je uopće ovaj primjerak bilo moguće kupiti u dućanu. U potpunosti je neprimjerena i ispričavamo se u ime Arnolda Bartona, stoji u službenoj isprici.

Copy link
Powered by Social Snap