Pretraga

Neugodan zadah pri ljubljenju i kako ga spriječiti

A- A+


Izdvojeni članak

Fotogalerija: Epski poljupci u 2012. godini

Neugodan zadah iz usta može izazvati mnoge probleme i neugodne situacije, osobito ukoliko se ljubite sa svojim partnerom. Zadah se međutim može uvijek riješiti, a može biti posljedica više faktora. Ponekad je nužan pregled kod odgovarajućeg liječnika, te terapija kako bi se osoba zauvijek riješila neugodnog zadaha. Ponekad je ipak dovoljno oprati zube.

Neadekvatna prehrana ili loše higijenske navike mogu se lako riješiti tako da promijenite jelovnik i uvedete u svoj raspored higijenske navike koje su vam već dosad trebale biti pravilo, a ne iznimka. Međutim, nekad se radi o težim upalama koje uzrokuju neugodan zadah, a za čije liječenje bi ipak bilo najbolje posjetiti liječnika.

Neadekvatna prehrana ili razne upale

Komplikacije oko neugodnog zadaha iz usta mogu imati različite uzorke. Zadah može biti posljedica nedostatne oralne higijene i obično se u većem broju slučajeva radi upravo o tome. Može se raditi i o neadekvatnoj prehrani ili pak upali gornjeg dišnog sustava. Često se zaboravlja da neugodan zadah može biti posljedice neke od bolesti probavnog sustava.

Od probavnih smetnji načešći krivac za loš zadah jest oštećenje sluznice gornjeg dijela probavnog sustava, a vezano je uz infekciju Helicobacter pylori. Međutim ta infekcija može se izliječiti i to kombinacijom antibiotika i lijeka za smanjenje produkcije želučane kiseline.

Prvi korak bi trebao biti posjet liječniku te pretraga za utvrđivanje prisutnosti helikobaktera. Nakon toga slijedi terapija, pa izliječenje i problem s neugodnim zadahom nestaje.

Ponekad nije stvar u upali, već samo u nedostatku higijene

Osim toga neugodan zadah može biti uzrokovan upalnim procesima na zubima. U tom slučaju morate posjetiti zubara koji će istražiti točan uzrok vašeg zadaha i pomoći vam u terapiji.
Međutim, osim navedenih upala ljudi često puta imaju loše navike koje uzrokuju zadah.

Nikotinski zadah može se riješiti najbolje tako da prestanete pušiti, a za sve ostalo imate pastu za zube i četkicu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap