Pretraga

Nevjerojatno: Evo kako u tek nekoliko sekundi ubrzati mozak za 14 posto

A- A+

Ukoliko ste se našli pod kreativnom blokadom, ne možete naći rješenje za neki problem, ili ste se zagledali u zadatak koji vam je trenutno nerješiv, čaša vode mogla bi biti pravo rješenje. Pijenje vode može izoštriti vaš um, pokazalo je istraživanje.

Koliko puta ste se našli pred kreativnim zidom, naizgled nerješivim problemom ili zadatkom koji ne znate ni početi rješavati? Iako znate da trebate u tom trenutku uključiti mozak, ne znate kako to točno učiniti, pa evo rješenja. Popijte čašu vode, jer nakon što je ublažite žeđ, mozak se može jednostavno fokusirati na zadatak pred vama.

Voda ubrzava mozak za 14 posto

Istraživači sa Sveučilišta East London proveli su eksperiment na 34 muškarca i žene koji su riješili nekoliko mentalni testova dva puta-jednom poslije doručka koji se sastojao o energetske pločice, i jednom nakon istog doručka uz dodatak bočice vode. Nitko od njih tijekom noći nije ništa jeo ni pio, te su upitani koliko su žedni na početku eksperimenta. Oni koji su bili žedni ubrzali su se u rješavanju zadataka nakon što su popili vode, i to za čak 14 posto, prenosi Daily Mail.

Izdvojeni članak

Vježbe i navike koje će vaš mozak držati u vrhunskoj formi

Čaša do dvije vode dovodi mozak u normalno stanje

Istraživači smatraju da voda pomaže oslobađanje dijelova mozga koji su zaduženi za ‘poruke’ kojima nam on daje do znanja da smo žedni. Voda sama neće učiniti čuda, ali može pomoći da budete učinkovitiji, tvrde istraživači. Osim toga, jedno je zasebno istraživanje pokazalo kako manjak unošenja tekućine može uzrokovati smanjivanje sive tvari, što dovodi do težeg razmišljanja. Zanimljivo je da samo 90 minuta laganog znojenja dovodi do smanjivanja sive tvari isto kao i godina starenja. Tu nastupa voda-tek čaša ili dvije dovode mozak natrag u normalno stanje.

Nevjerojatno: Evo kako u tek nekoliko sekundi ubrzati mozak za 14 posto
Share via
Copy link
Powered by Social Snap