Pretraga

Nezaposlenost ga primorala pokrenuti vlastiti biznis: Čeka u redu i odlično zarađuje

A- A+

Giovanno Cafaro živi je dokaz da svatko može s dobrom idejom pokrenuti posao od kojega sasvim solidno može živjeti. Ovaj 42-godišnjak je neko vrijeme bio nezaposlen te se dosjetio genijalne ideje – čeka u redu za druge ljude te naplaćuje svoje usluge 10 eura po satu.

Foto: srednja.hr

Nakon što je dobio otkaz te ostao bez dobro plaćene direktorske pozicije, Giovanni Cafaro iz Milana poslao je na stotine životopisa u nadi da će pronaći novo radno mjesto. Međutim, 42-godišnji Talijan uzalud je gubio vrijeme pa ga je odlučio utrošiti na čekanje u redu, ali za novac, piše La Stampa.

Izdvojeni članak

Evo koji fakulteti jamče posao, a koji vas otpremaju ravno na burzu rada

Čeka u redu za 10 eura

Cafaro je 12 godina radio kao direktor marketinga u jednoj tekstilnoj tvornici, no kad je dobio otkaz nikako nije uspjevao pronaći novo radno mjesto. – Jednog dana, dok sam čekao u redu kako bih obavio neku administrativnu obavezu, na pamet mi je pala spasonosna ideja, ispričao je 42-godišnjak za La Stampu.

Diplomirani komunikolog odlučio je stajati u redu za druge te im to naplaćivati. Pokretanjem ovog neobičnog posla, Cafaro je znatno popravio svoje financijsko stanje koje se srozalo napuštanjem direktorske fotelje.

– Naplaćujem 10 eura po satu, a posla je sve više. Izdajem čak i fiskalni račun, istaknuo je domišljati Talijan.

Izdvojeni članak

Karijera na Wall Streetu – posao iz raja ili put u paklene muke ovisnosti

Razmišlja o osnivanju agencije

Marketing za posao odradio je sam, to jest napravio je letke i dijelio ih po ulicama Milana. Svoje usluge je proširo pa uz čekanje u redu, za klijente odlazi u kupovinu, ispunjava svima zamorne formulare ili ih prevozi do željenog odredita.

Dostupan je svakim danom u bilo koje doba dana i noći, a kako je ponuda sve više, pa čak i u dugim gradovima, Cafaro razmišlja o osnivanju agencije za čekanje  u redu i slične poslove.

Nezaposlenost ga primorala pokrenuti vlastiti biznis: Čeka u redu i odlično zarađuje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap