Pretraga

Ni korona ih nije omela: Učenici iz Hrvatske osvojili četiri medalje na prestižnoj olimpijadi

A- A+

Nakon briljantnog nastupa na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, hrvatski učenici ostvarili su izvrstan uspjeh i na ovogodišnjoj Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi. Ponovno su osvojili četiri medalje: jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Krešimir Nežmah, Patrick Pavić, Dorijan Lendvaj i Martin Josip Kocijan | foto: Hrvatski savez informatičara

Od 13. do 19. rujna u Singapuru se održavala 32. međunarodna informatička olimpijada (IOI). Uz Hrvatsku, nastupile su i reprezentacije iz 86 zemalja svijeta. Isto kao i na nedavno održanoj Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, hrvatski učenici ostvarili su izvrstan rezultat – osvojili su čak četiri medalje!

Izdvojeni članak

Naklon do poda, Hrvatska je olimpijski viceprvak: Naši učenici ‘pobrali’ čak četiri medalje na velikom natjecanju

Patrick Pavić, učenik 2. razreda XV. gimnazije Zagreb osvojio je zlato te je u ukupnom poretku bio 14. u konkurenciji 340 učenika. Dorijan Lendvaj (2. razred) i Krešimir Nežmah (3. razred) iz iste škole, zagerbačkog MIOC-a, osvojili su srebro dok je Martin Josip Kocijan iz Gimnazije J. Slavenskog Čakovec osvojio brončanu medalju.

Stručni voditelji reprezentacije su Ivan Paljak i Marin Kišić, a u organizaciji nastupa sudjelovao je i Matej Ferenčević. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa je Krešimir Malnar. Nastup naših mladih informatičara na 32. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i stručne pripreme koje prethode nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara.

Zbog epidemioloških okolnosti, natjecanje je održano online putem, a plan je da se sljedeće godine, ako će to biti moguće, natjecanje održi uživo također u Singapuru.

Cjelovite rezultate možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Ni korona ih nije omela: Učenici iz Hrvatske osvojili četiri medalje na prestižnoj olimpijadi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap