“Niđe veze”: Natjecanje u robotici na splitskom FESB-u otvoreno katoličkom pjesmom

Što spaja robotiku i crkvene pjesme, to je rijetko kome jasno. Zato je pomalo iznenađujuće što se na otvorenju natjecanja u robotici u Splitu pjevalo o ljubavi prema Kristu.

Screenshot: YouTube

“Ti si moj putokaz, ti si velik, ti si najveći. Ozdravljaš bolesne, premještaš planine, Kriste moje svjetlo to si ti. Isuse pružaš mi ruke svoje, moje je srce tvoje. Ti si velik, ti si najveći, ti si kralj ti si Bog”.  Pjesma je ovo koja veliča ljubav prema Bogu, a da nas netko pita – nikada ne bismo pogodili da se pjevala na otvorenju natjecanja u robotici. Ipak, baš je njom otvoreno državno natjecanje “RoboStart 2018”, koje se ovog vikenda održalo na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, piše Slobodna Dalmacija.

Službeno otvaranje jednog od najvećih robotičkih natjecanja u Hrvatskoj tako je bilo obilježeno katoličkim pjesmama koje su izvodila djeca. Otvorenim ga je proglasila državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Branka Ramljak.

– Nisam sudjelovala u organizaciji i nisam znala da će njihov nastup biti dio programa otvaranja. Ne mogu ništa reći službeno, rekla je Ramljak za Slobodnu Dalmaciju.

Natjecanje koje je u Splitu okupilo 150 najtalentiranije djece iz cijele Hrvatske, a koji se ‘bore’ za nastup na svjetskom prvenstvu iduće godine u Australiji, pozdravili su i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i dogradonačenica Splita Jelena Hrgović.

Odgovori