Pretraga

Nije šala: Riječki studenti zakinuti subvencijama za pokaz

A- A+

Kako je prije nekoliko dana iz Autotroleja najavljeno da se riječkim studentima ukidaju subvencije od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, provjerili smo iz prve ruke radi li se o prvoaprilskoj šali ili je tome zaista tako.

U telefonskom razgovoru s čelnim ljudima Autotroleja otkrili su nam kako se nažalost ne radi o šali, već su studenti barem zasad zakinuti za subvencijska prava te će cijenu karte plaćati skuplje od one koju su godinama do sad plaćali.

U Ministarstvu kao razlog navode pravna pitanja

Iz Komunalnog društva Autotrolej d.o.o. kazali su nam kako u ovom slučaju nisu kompetentni za komentiranje ovog slučaja, a jedino što mogu potvrditi je da se nažalost ne radi o nikakvoj šali te kako nam savjetuju da kontaktiramo sporno Ministarstvo koje je učenicima, ali ne i studentima odobrilo subvencije. 

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci kontaktirao je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta oko nemogućnosti kupovine subvencioniranih studentskih pokaza te im je odgovoreno kako zbog pravnih pitanja trenutno ne mogu isplatiti subvencije za javni gradski prijevoz studentima. Rečeno im je ujedno da rade na rješavanju problema.

Grad Rijeka subvencionira 33 posto od pune cijene karata

Izvor: Facebook, screenshot

Ni prvim danom travnja pravna pitanja u Ministarstvu nisu riješena pa su tako studenti svoje karte umjesto dosadašnjih 53,60 kuna za prvu zonu danas platili 89,78 kuna. 

Kontaktirali smo riječkog studenta Dinu koji se taman nalazio u redu na šalteru za kupnju pokaza. Nadajući se kako se ipak radi o šali, došavši na red blagajne riječkog gradskog prijevoza dočekalo ga je neugodno iznenađenje. 

Kaže kako su karte poskupile, ali je Grad Rijeka subvencionirao 33 posto cijene studentskog pokaza pa će tako umjesto punog iznosa od otprilike 150 kuna plaćati 89,78 kuna. Kaže kako je na šalteru dobio informaciju da će ako Ministarstvo tijekom mjeseca konačno odobri subvenciju, studenti dobiti povrat novaca u iznosu od 33 posto.

Cijene karata za srednjoškolce ostale su nepromjenjene.

Nije šala: Riječki studenti zakinuti subvencijama za pokaz
Share via
Copy link
Powered by Social Snap