Pretraga

Nikad masovniji Foto dani mladih otvoreni u Zadru

A- A+

U Zadru se danas okupilo 75 fotografa i modela iz cijele Hrvatske kako bi prisustvovali 3. po redu Foto danima mladih. Manifestacija traje do nedjelje, a nagrade će se dodjeljivati u kategorijama kulturne baštine, prirodne baštine i reklamne fotografije. Najbolji će osim lijepih uspomena sa sobom kući ponijeti i novi Canonov fotoaparat. Foto dane će detaljno pratiti i medijski pokrovitelj Srednja.hr.

Zadar će u naredna četiri dana biti fotografska centar Lijepe naše. Više od 75 mladih fotografa i modela iz cijele Hrvatske okupilo se u Donatovom gradu kako bi sudjelovali na trećim po redu Foto danima mladih u organizaciji udruge Izvan fokusa. Pred njih će u tijekom manifestacije biti postavljeni razni izazovi i zadaci, a osim natjecateljskog dijela moći će prisustvovati nizu seminara i radionica.

Nikad više sudionika

Izdvojeni članak

Foto: Mladi Zadranin osvaja cure svojom fotografijom

Ako su Foto dani mladih u Velikom Lošinju prošlo proljeće dali naslutiti velike ambicije ekipe iz udruge Izvan fokusa, ovogodišnja manifestacija je to samo potvrdila. Naime, broj sudionika je narastao gotovo četiri puta, pa umjesto dvadesetak fotografa i modela ove ih godine sudjeluje čak 75.

– Jako smo ponosni na veliki interes mladih fotografa i tako velik broj prijava. Osim natjecateljskog dijela svi sudionici će se moći ‘uglancati’ svoje vještine na radionici turističke fotografije, poslušati predavanja vršnjaka fotografa te isprobati nove modele Canon Aparat, kazao je organizator natjecanja Filip Trezner.

Cilj: Od Zadra izvući najbolje

Projekt prepoznat od sponzora

Dokaz da ovi mladi ljudi u svojim rukama imaju kvalitetan projekt u svojim rukama i da misle ozbiljno je činjenica da su prepoznati od brojnih sponzora. Podršku su im dali Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra, Hrvatski ferijalni i hostelski savez, Canon te mnogi drugi sponzori. Portal srednja.hr će kao medijski pokrovitelj svakodnevno izvještavati iz Zadra.

Što se natjecateljskog dijela tiče organizatori su se pobrinuli da bude na najvišoj razini. Tri su kategorije u kojima će se vrednovati njihovi uratci, a ocjenjivat će ga stručni žiri kojeg će predvoditi renomirani zadarski fotograf Filip Brale. Tražit će se najbolja fotografija kulturne i prirodne baštine te najuspješnija reklamna fotografija.

– Brojni su nam fotografi slali svoje uratke i mi smo izabrali i u Zadar doveli samo najbolje. Vjerujem da će svi dati sve od sebe kako bi od Zadra izvukli najbolje. Najuspješniji će kući osim lijepih uspomena i novih iskustava kući ponijeti novi Canonov aparat, zaključio je Trezner.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap