Pretraga

Ništa mi neće ovi dan pokvarit: Pogledajte vremensku prognozu za norijadu diljem Hrvatske

Ponedjeljak i utorak su zadnja dva dana nastave za učenike završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj. U srijedu će pak maturanti diljem Hrvatske, na razne načine slaviti što su preskočili još jednu značajnu, životnu stepenicu. A s obzirom da će većina tih proslava biti na otvorenom, odlučili smo zaviriti u staklenu kuglu prognostičara iz Norverške (yr.no) i Hrvatske (Hrvatski hidrometeorološki zavod) te na osnovu njihovih podataka, izvijestiti vas kakvo nas vrijeme očekuje u srijedu u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nažalost, moguće su i kišne oborine. No, time se bolje ne opterećivati, nego se bolje opustiti u skladu sa stihom TBF-a, koji smo istaknuli u naslovu.

Zagreb bez kiše, a najviša dnevna 22

Prema prognozama ‘Norvežana’ i DHMZ-a u srijedu 22. svibnja, u Zagrebu neće biti kiše.

Jutarnja temperatura (okupljanje na Trgu starta u 10) će biti 14 stupnjeva, dok će najviša dnevna iznositi vrlo ugodnih 22.

Navečer bi se trebala spustiti na 17. Tako da ako planirate cjelodnevno tulumarenje, nemojte zaboraviti dugi rukav, unatoč svom žaru koji ćete osjećati potaknuti atmosferom.

Split bez kiše također, ali nešto hladniji od glavnog grada

U Splitu će ujutro biti stupanj ili dva toplije u odnosu na Zagreb (15 u 8 sati), ali najviša dnevna će u srijedu dosegnuti 18 stupnjeva prema yr.no stranici, a 19 prema DHMZ-u. Prema Norvežanima temperatura će i nakon 20 sati ostati 18, dok na DHMZ-u predviđaju pad na 16 stupnjeva.

Bilo kako bilo, prema prognozi je i splitskim maturantima preporučljiva slojevita odjeća.

U Rijeci ništa novo: Kiša je moguća i ujutro i popodne

Prema prognozama na stranici yr.no, u Rijeci su u srijedu ujutro moguće manje količine kiše, dok će se temperatura kretati oko 15 stupnjeva. Popodne Norvežani vide promjenjivu naoblaku, ali ne i kišu, uz najvišu dnevnu temperaturu do 17 stupnjeva.

Kada je riječ o prognozi na stranicama DHMZ-a, najviša dnevna temperatura u Rijeci će dosezati 18 stupnjeva, međutim u periodu od 11 do 14 sati, moguće su manje količine kiše. Od osam sati navečer oba izvora predviđaju temperaturu 16 stupnjeva Celzijevih.

U Osijeku moguća kišica, ali temperatura će ići do 22

I u Osijeku dva naša izvora prognoziraju mogućnost lagane kiše tijekom jutra i tijekom ranog popodneva, međutim temperature će biti vrlo ugodne.

Najviša dnevna bi trebala dosezati 22 stupnja, dok će ujutro u 8 iznositi 16 stupnjeva, a navečer od 20 sati 18 stupnjeva.

Generalno možemo zaključiti da bi uz svoje majice s natpisima, u sve četiri grada valjalo ponijeti i neku trenirku ili koji drugi predmet dugih rukava.

Ništa mi neće ovi dan pokvarit: Pogledajte vremensku prognozu za norijadu diljem Hrvatske
Share via
Copy link
Powered by Social Snap