Pretraga

Ništa od useljenja u rujnu: Odgođen završetak radova na zgradi koju zagrebačka škola čeka 20 godina

A- A+

Učenici XII. gimnazije u Zagrebu bi mogli sjesti u klupe u novoj zgradi od drugog polugodišta ove školske godine. Prema najnovijim informacijama, završetak gradnje nove škole u Dubravi očekuje se do kraja 2022. godine. Na novu školu učenici i nastavnici čekaju od 2009. godine, a sada se njezina izgradnja napokon bliži kraju.

Plan nove zgrade XII. gimnazije|foto: Grad Zagreb

Dovršetak izgradnje nove zgrade XII. gimnazije u zagrebačkoj Dubravi se očekuje za kraj 2022. godine. Ravnateljica škole Blaženka Ječminek poručila je kako se nada da će drugo polugodište nove školske godine početi u novoj zgradi. XII. gimnazija trenutno dijeli zgradu s Agronomskom, Veterinarskom i Prehrambeno-tehnološkom školom, a na nedostatak prostora upozoravaju od 2002. godine.

Nedostatak prostora zadnjih 20 godina

Skučenost prostora je već godinama problem za XII. gimnaziju koja prostor na adresi Gjure Prelca 2 dijeli s još tri škole. Gimnaziju čini svega jedan hodnik i 10 učionica, a škola na skučenom prostoru djeluje od 1992. godine. Problem su u školi bili opasni prozori, nedostatak toaleta i nedovoljna prozračnost učionica.

O potrebi za novim prostorom počelo se govoriti još 2002. godine, a do konkretnijih planova došlo je 2009. godine kada je odobren projekt izgradnje.No, do početka izgradnje nove škole prošlo je još 12 godina. Tek je u travnju 2021. položen kamen temeljac za izgradnju novog objekta na križanju Grižanske i Međugorske ulice. Kamen temeljac postavila je Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Izdvojeni članak

Napokon kreće rekonstrukcija i gradnja nove srednje škole u Petrinji, objavljeno i kako će izgledati

Odgođen završetak izgradnje

Tada se očekivalo da će objekt biti izgrađen do 1. rujna 2022. godine, ali kako nam je potvrdila ravnateljica dovršetak izgradnje se sada očekuje za kraj godine. Učenici bi u nove klupe mogli sjesti u drugom polugodištu.

Kapacitet nove zgrade je 480 učenika, a učenici će boraviti u 23 učionice s pripadajućim kabinetima. U izgradnji je i izgradnja trodijelne dvorane za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Ukupna površina prizemlja zgrade iznosit će 3.823 m2, dok će s dvoranom to biti 8.283 m2.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap