Pretraga

Nisu čekali nove mjere Nacionalnog stožera: U ovom gradu škole zatvorene do kraja mjeseca

A- A+

Vlada je danas najavila nove mjere s ciljem suzbijanja širenja epidemije koronavirusa. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo otkrili su kako za škole u kojima se ne može provoditi mjera distance Stožeru predlažu prelazak na B i C modele nastave. S obzirom na to da takvu odluku mogu donijeti i lokalni stožeri obje škole u gradu Pagu već su zatvorile svoja vrata i u potpunosti prešle na online nastavu do kraja mjeseca.

Foto: srednja.hr

Stožer Civilne zaštite Grada Paga na hitnoj je telefonskoj sjednici odlučio tamošnje škole privremeno prelaze u potpunosti na online nastavu. Nastava na daljinu odobrena je za Osnovnu školu Jurja Dalmatinca Pag, te Srednju školu Bartol Kašić Pag, a obje škole model C provodit će do 30. studenog 2020. godine.

– Zbog velikog broja učenika i roditelja koji su izrazili brigu za zdravlje svoj djece, kao i neposredno zdravlje kompletnih obitelji, te odlučili ostati kod kuće, te zbog zamjetnog povećanja broja učenik s blagim febrilitetom Stožer Civilne zaštite Grada Paga odobrava prelazak nastave na nastavni model C koji uključuje nastavu na daljinu, te provođenje nastave od kuće putem televizijskog nastavnog programa, stoji u odluci paškog Stožera.

Izdvojeni članak

Ministar Fuchs o zarazi u školama: ‘Brojevi rastu bitno manje nego u općoj populaciji’

Osim dvjema svojim školama, Stožer Grada Paga i tamošnjem je Dječjem vrtiću Paški mališani odobrio organizaciju rada u turnusima za djelatnike koji će dio raditi od kuće, online vrtić, a dio u objektu te prihvat djece korisnika, roditelja koji zbog zaposlenosti i radnog odnosa nisu u mogućnosti zbrinuti svoju djecu, na način da bi se reorganizirale skupine djece ovisno o potrebi i broju dolaska u vrtić.

– Također zbog smanjenja međusobnih kontakata i povećavanje socijalne distance Stožer Civilne zaštite Grada Paga nalaže zatvaranje svih dječjih igrališta, te javnih površina rekreativnog i sportskog sadržaja na period od 16. studenog do zaključno 30. studenog 2020. godine, priopćili su iz Stožera grada Paga, a službenu odluku možete vidjeti u nastavku.

Nisu čekali nove mjere Nacionalnog stožera: U ovom gradu škole zatvorene do kraja mjeseca
Share via
Copy link
Powered by Social Snap