Pretraga

Nogometni klub nam pojasnio skandal s djecom i skandiranjem: ‘Nismo došli da uvučemo djecu u kampanju’

A- A+

Nogometni klub Galaxy Split, čija su djeca polaznici danas veselo skandirala HDZ-ovcima, pojasnio je za srednja.hr o čemu se radi. Uopće nisu došli, kažu, da uvuku djecu u kampanju, već na druženje s Ćirom Blaževićem, no onda se odvio sporni događaj.

poruka koju su dobili roditelji

Foto: Facebook video screenshot; Dalmatinski portal | srednja.hr

Popriličnu je buru u javnosti danas izazvala vijest o mališanima koji su na splitskim prokurativama, odjeveni u nogometne dresove, veselim skandiranjem pozdravili HDZ-ovce. Kako su novinari primijetili da su djeca bila odjevena u dresove nogometne škole Galaxy, upitali smo ih za komentar.

‘Nakon naše opomene su prestali’

Konkretno, zanimalo nas je zašto su se djeca uopće okupila na Prokurativama, s kojom svrhom te tko ih je potaknuo da pozdravljaju HDZ-ovce. Iz NK Galaxyja su nam odgovorili da su na prokurative doveli djecu kako bi se slikali s Ćirom Blaževićem, uzeli autograme i zabavili se.

– Prilikom dolaska članova HDZ-a netko je poviknuo ‘HDZ’ te su naša djeca to i ponovila, nakon naše opomene su prestali. Naša djeca su igrala na male golove. Mi nismo došli tu da uvučemo djecu u kampanju već da se zabavimo s Ćirom Blaževićem i to smo i radili svo vrijeme dok netko nije povikao ‘HDZ’, nažalost bilo je povika standardnih o Ćiri, poručili su iz kluba.

Iz Galaxyja dodaju da su oni mlada nogometna škola te su roditelji upoznati s njihovim radom i privrženosti djeci. Žao im je, istaknuli su za srednja.hr, što je ispalo nespretno, a bilo im je lijepo družiti se s legendarnim nogometnim trenerom.

Izdvojeni članak
djeca skandiraju HDZ

[VIDEO] Djeca u Splitu na dočeku premijera Plenkovića skandirala ‘HDZ, HDZ’

Roditelji dobili poruku

Da su djeca uistinu pozvana na druženje s Ćirom Blaževićem dokazuje i poruka koju su dobili roditelji djece polaznika određenih škola nogometa, a koju je srednja.hr dobila na uvid.

“Pozdrav roditelji, pozvani smo sutra na promociju sorta na prokurative u 13:30. Dolazi Ćiro Blažević koji će s djecom napraviti trening, podijeliti Hajdukove dresove i lopte. Svi koji žele doći neka potvrde da dolaze da znam prenijeti radi broja djece. Pozvano je samo par klubova. Hvala”, stoji u poruci koja je pristigla na telefone nekih roditelja.

O ovome slučaju za komentar smo upitali i pravobraniteljicu za djecu Helencu Pirnat Dragičević, a njen ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

Nogometni klub nam pojasnio skandal s djecom i skandiranjem: ‘Nismo došli da uvučemo djecu u kampanju’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap