Pretraga

Norijada: Leteći odred u Osijeku, Jole u Karlovcu, a line-up za Zagreb još tajna

Maturanti u Zagrebu će ‘noriti’ na Bundeku, a tko će im svirati znati će se tek sutra u podne. Leteći odred zabvljati će Osječane, Riječane DJ Dado, a u Karlovcu će pjevati Jole.

U petak će se diljem Hrvatske održati norijada, prvi dan ispita zrelosti za hrvatske maturante. Večina će maturanata, prije nego li hrabro zakorači u svijet odraslih, sudjelovati u proslavi završetka svog obaveznog obrazovanja. Donosimo vam kratki pregled događaja proslava koji će se organizirati u hrvatskim gradovima.

U Zagrebu maturanti u podne kreću prema Bundeku

Ovogodišnja proslava sedam tisuća zagrebačkih maturanata započeti će okupljanjem na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će biti organiziran glazbeni program dobrodošlice, a oni najhrabriji isprobati će temperaturu vode u Manduševcu.
Nakon pucnja s Griča učenici završnih razreda srednjih škola zaputiti će se, predvođeni gradolnačelnikom Milanom Bandićem, prema Bundeku gdje će biti organizirana živa glazba i zabava do 22 sata.

Tko će svirati za maturante znat će se sutra.

Leteći odred zabavljati će maturante u Osijeku

Maturanti u Osijeku će, nakon tradicionalnog plesanja quadrille, svoj dan proslaviti uz šest bendova, a završno ludilo osigurati će popularni osječki bend Leteći odred. Nakon kolektivnog plesa koji će se održati u 12 sati u Županijskoj, maturanti se sele u šator gdje će ih do 20 sati i početka Letećeg odreda zabavljati tamburaši, rokeri i bendovi zabavne glazbe.

Francuski dvorski ples plesati će se i u Našicama, Valpovu, Belom Manastiru, Đakovu i Donjem Miholjcu.

Maturanti u Rijeci svoju zrelost potvrđuju humanitarnom akcijom

U posljednjem tjednu nastave maturanti Primorsko – goranske županije prikupljaju namirnice za Socijalnu samoposlugu na Brajdi te će na takav, do sada novi, način pokušati potvrditi svoju zrelost i pomoći korisnicima tog dućana.
Ove humanitarne aktivnosti organiziraju se u sklopu ‘MatuRijade’ čiji će se središnji događaj održati na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske u Rijeci s početkom u 12 sati gdje će oko 1700 učenika srednjih škola s područja Grada Rijeke na ples poticati DJ Dado.

U Karlovcu će se ulaz u šator naplaćivati 30 kuna

Proslava završnog dana svog školovanja više od 800 učenika Karlovca i Duge Rese kreće s Vunskog polja u 18 i 30 sati, a završava na ŠRC ‘Korani’ gdje će se za atmosferu brinuti grupa Novi štos i popularni pjevač Joško Čagalj Jole. Ulaz u šator naplaćivati će se 30 kuna.

Prema riječima Mateja Kečkeša popularni Jole izabran je jednoglasnom odlukom Vijeća maturanata, a glasanje su održali nakon provedene ankete u kojoj se za njega izjasnila većina učenika.