Pretraga

Norijada u Osijeku umalo propala zbog ‘nesporazuma’ teškog 20 tisuća kuna

A- A+

Tradicionalna norijada za oko dvije tisuće osječkih maturanata gotovo je propala zbog odluke Grada Osijeka da maturantima uslijed loših vremenskih uvijeta SD Gradski Vrt ustupi samo od 10 do 13 sati, a ne na cijeli dan kako bi se događaj mogao do kraja održati. Naime, iz Osječko-baranjske županije tvrde kako su ih ucjenjeni u posljednji trenutak te su Gradu isplatili 20 tisuća kuna za cjelodnevni najam dvorane. Inače, Osječko – baranjska županija i Grad Osijek su bili suorganizatori norijade, a potonji su jedini koji su naplatili korištenje prostora za vrijeme ove proslave.

Dugogodišnja je tradicija da se osječki maturanti isprate cjelodnevnim slavljem. Naime, cijela manifestacija započinje plesanjem Quadrille u Županijskoj ulici, a završava večernjim koncertom na obali Drave. Uslijed lošeg vremena ovogodišnja norijada je trebala biti prebačena u SD Gradski vrt u vlasništvu Grada Osijeka.

Dvorana besplatna samo tri sata

Iako su Grad i Osječko-baranjska županija bili suorganizatori ovogodišnje norijade, manifestacija je gotovo doživjela krah zbog nesporazuma. Prema riječima pročelnice upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Snježane Staščik, iz Grada su u posljednji trenutak poslali pisanu odluku u kojoj je navedeno kako je dvorana besplatna samo za plesanje Quadrille, odnosno od 10 do 13 sati, a da bi za održavanje cjelodnevnog eventa moraju platiti 20 tisuća kuna plus PDV. U protivnom bi maturanti morali napustiti SD Gradski vrt u 13 sati.

Izdvojeni članak

Makarsku školu godinama drmaju afere, no ravnatelju ni inspekcija ne može ništa

– U 11 sati su nas praktički ucijenili i prvi puta spomenuli plaćanje dvorane. U Osijeku se već godinama taj događaj održava cijeli dan i nakon plesanja se maturanti zabavljaju uz glazbeni program, a ljudi iz grada su nam rekli da ih to uopće ne zanima te su nam poslali službenu ponudu za iznajmljivanje dvorane u iznosu od 20 tisuća kuna neto, izjavila je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko – baranjske županije. 

Iz Grada dobili samo šturo očitovanje

Ostali gradovi Osječko – baranjske županije svojim su maturantima priredili cjelodnevni program u gradskim dvoranama bez da su naplatili njihovo korištenje. Slučaj zvuči još bizarnije, ako u obzir uzmemo činjenicu da je Grad
platio koncert grupe Leteći odred čak 30 tisuća kuna te da bi isti
propao da dvorana nije bila osigurana.

O ovom slučaju smo tražili očitovanje zamjenika osječkog gradonačelnika Denisa Ambruša na što je on odbio telefonskim ili pisanim putem komentirati optužbe iz Županije.

– Mi smo zbog loše prognoze odlučili izaći u susret i ustupiti našu najveću dvoranu za održavanje već tradicionalnog plesanja Quadrille. Na dokumentu koji sam ja osobno potpisao piše da se dvorana daje na korištenje od 10 do 13 sati, izjavio je Denis Ambruš zaključivši svoje očitovanje.

Copy link
Powered by Social Snap