Pretraga

Nosio majicu na kojoj se nalazi list marihuane pa završio na sudu: Sad mora platiti kaznu

A- A+

Zbog nošenja hudice sa slikom lista marihuane, sud je Varaždincu (40) naredio da plati 300 kuna kazne, 100 kuna novčanih troškova, jer je, kako navode, promovirao drogu. Zločin se neće ponoviti jer će hudicu, prema odluci suda, uništiti.

ilustracija: Amazon/promo

– Zabranjen je svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge i nove psihoaktivne tvari, izrade, posjedovanja, uporabe i prometa droga i novih psihoaktivnih tvari te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranje slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način, stoji u članku 4. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. A upravo je, zbog kršenja tog članka, kako javlja Varaždinski.hr, 40-godišnji Varaždinac kažnjen jer je – nosio majicu.

Naime, Općinski sud u Varaždinu jučer je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donesene početkom travnja, u kojoj pojašnjavaju kako je okrivljenik “kriv što je dana 22. 12. 2019. godine oko 00,10 sati u mjestu Podevčevo, parkiralište, na sebi nosio majicu na kojoj je istaknuto tj. na kojoj je otisnuta slika lišća droge ‘marihuane’, a na koji način je isti vršio promidžbu, oglašavanje i prezentiranje droge ‘marihuane'”.

Sudac varaždinskog suda odlučio je Varaždinca kazniti novčanom kaznom od 300 kuna, a mora platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka.

Sud se pobrinuo i da se zločin ne bi ponovio. Jer, u presudi je naglašeno kako će se po njezinoj pravomoćnosti ‘crna majica s kapuljačom S veličine na kojoj se nalazi istaknuti znakovi marihuane uništiti’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap