Pretraga

Nova školska godina počinje za manje od mjesec dana: Pomoćnik ministra govorio o mjerama u razredima

Nova školska godina počinje 7. rujna. Ona će definitivno biti drugačija od uobičajenijih, no prema svemu sudeći svi učenici u Hrvatskoj vratit će se u školske klupe. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, jučer je rekao da je situacija trenutno takva da djeca ne da mogu, nego moraju ići u školu, a Momir Karin, pomoćnik ministra, jutros je govorio i o tome kakve će mjere biti u školama.

učenik

Učenik foto|pixabay

Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja, u emisiji Dobro jutro Hrvatska rekao je danas da više neće biti potpune blokade cijelog obrazovnog sustava, kakva je bila, nego će se, ako se i pojavi nekakvo žarište, za njega davati jasne upute, tako da one neće biti generalne za cijelu Hrvatsku.

Djeca će slušati upute

Karin je ponovio i da nastave na trećem više neće biti.

Ponovio je tri moguća scenarija za novu školsku godinu. Osim nastave koja se odvija u potpunosti u školama, drugi je scenarij mješovita nastava, a treći, najmanje poželjan i koji se vjerojatno neće dogoditi na razini cijele države, online nastava.

Rekao je i da će biti teško pridržavati se svih mjera, ali i da smatra da su djeca dovoljno savjesna i da će slušati upute. Nastava će biti organizirana tako da bude što manje kretanja, da među djecom postoji razmak kada sjede u klupama.

O tome trebaju li se u hodnicima nositi maske odlučit će struka

Karin je govorio i o maskama u školama.

– Vidjeli smo da u Njemačkoj također unutar učionica ne, ali na hodnicima da. To će sve odrediti stručnjaci, epidemiolozi, i sigurno će škole dobiti na vrijeme jasne upute i informacije, rekao je za spomenuti izvor.

I Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, jučer je za RTL Danas komentirao početak nove školske godine.

– Mi smo razgovarali s Ministarstvom obrazovanja, koje je formiralo jedno savjetodavno tijelo u kojem su ljudi iz Stožera, epidemiolozi i njihovi stručnjaci koji će o tome odlučivati. Prvi sastanak će biti idući tjedan i počet će se donositi odluke vezano uz to. Smatramo da bi djeca trebala ići u školu, ali moramo imati sve varijante otvorene. Ako dođe do slučaja, djeca moraju u samoizolaciju, nastavu bi morali pratiti 14 dana…, rekao je.

Dodao je da imamo dobru epidemiološku situaciju i trend brojeva nam je u padu pa bi djeca mogla i morala ići u školu.

Nova školska godina počinje za manje od mjesec dana: Pomoćnik ministra govorio o mjerama u razredima
Copy link
Powered by Social Snap