Pretraga

Novi bizaran izazov među mladima? ‘Jedan je gotovo završio pod mojim kotačima’

A- A+

Djeca u Osijeku pretrčavaju cestu ispred automobila, a navodno je riječ o još jednom TikTok izazovu. Nakon što su izazovi podigli prašinu jer su zbog jednog navodno brojni mladi izazvali torziju testisa, sada riskiraju u prometu. Stručnjaci ističu kako nije potvrđeno da je riječ o izazovima, ali upozoravaju kako je utjecaj društvenih mreža velik i da su mladi često izloženi negativnim sadržajima.

auto promet kiša prometna gužva

Foto: Brittany Colette, Unsplash

Jedna članica Facebook grupe ‘Donji grad Osijek D.G.O.’ upozorila je druge korisnike kako djeca pretrčavaju cestu točno ispred automobila. Oglasilo se i nekoliko korisnika koji su isto vidjeli u drugim gradovima, a neki smatraju da je riječ o još jednom opasnom TikTok izazovu. Stručnjaci upozoravaju kako je mladima važno biti aktivan u online svijetu, ali se na njemu kriju brojne opasnosti, prenosi Glas Slavonije.

‘Jedan je gotovo završio pod mojim kotačima’

Na mogući novi izazov upozorila je korisnica Facebooka koja je navela kako je skupina djece trčala ispred njezinog auta, daleko od pješakog prijelaza u jednoj ulici u Osijeku.

– Pazite na djecu koja pretrčavaju cestu kod Tiska (tramvajska, Trg b. Jelačića). Očito imaju neki novi challenge po kojem pretrčavaju cestu što bliže autima kojima je zeleno! Dogodilo mi se dva puta danas. Idem iz Cvjetkove za Vijenac Murse i obrnuto. Njima je crveno, a meni u autu zeleno. I trče pod auto! Doslovce! Kad sam išla na Vijenac mislila sam da je slučajno. Sad idem nazad i skužim da to nije slučajno nego je namjerno! Centimetar je falio da nekog malog udarim. I onda skontam da se druga dvojica, koji su bili brži, smiju s druge strane kako su to uspješno izveli, a jedan je gotovo završio pod mojim kotačima. Nemam riječi, napisala je šokirana korisnica Facebooka.

Jedna druga korisnica je komentirala kako je isto doživjela u Koprivnici, a nekoliko je korisnika reklo kako su za sve krivi novi TikTok izazovi koji nagovaraju djecu na opasne situacije. Slično je bilo i prije nekoliko tjedana kada su u bolnici završavali dječaci s torzijom testisa, navodno zbog izazova na TikToku koji potiče udaranje u međunožje. U kolovozu je zabilježen slučaj dječaka koji je u mraku sjedio na stolici nasred ceste, a navodno se također radilo o izazovu s društvenih mreža.

Izdvojeni članak

Zbog torzije testisa više dječaka završilo u bolnici, izvodili bizaran TikTok izazov?

Mladi izloženi negativnom sadržaju

Iako nije potvrđeno da je riječ o izazovu s TikToka, stručnjaci upozoravaju kako većinu korisnika te društvene mreže čine mladi  dobi od 16 do 24 godine. Oni sve više vremena provode na internetu i društvenim mrežama te su zbog toga i izloženiji negativnim sadržajima. Tomislav Levak, predavač na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku je za Glas Slavonije istaknuo kako su slični opasni izazovi među djecom bili poznati i ranije, ali novi mediji im daju mnogo veći utjecaj i mogućnoj širenja na globalnoj razini.

auto promet kiša prometna gužva
Share via
Copy link
Powered by Social Snap