Pretraga

Novi ministar ljeta u srednjoj provodio na popravnom: Obrazovanje mu nije bilo prioritet

A- A+

Nekolicina desničarskih portala ovih je dana objavljivala vijesti o tome kako je novi ministar državne imovine, Mario Banožić, tijekom srednje škole išao na popravne ispite. Da je zaista tako, ispričao je za Index.hr izvor koji ministra poznaje još od srednjoškolskih dana i ustvrdio – Banožić je na popravnom završavao svake godine.

Screenshot: N1 televizija

Kako piše Index.hr, novi ministar državne imovine, Mario Banožić sasvim je sigurno išao na popravni ispit u prvom i drugom razredu srednje škole, a njihov izvor tvrdi i u preostala dva.

– Da je otišao na popravni jednom, ajde, dogodilo se, ali on je svake godine išao na popravni, kazala je za Index.hr osoba koja ministra poznaje iz srednjoškolskih dana.

Izdvojeni članak

Dekan, državni prvak iz fizike i doktori znanosti: Donosimo obrazovni karton novih ministara

O tome kako su mu tekli školski dani sam ministar Indexu je odgovorio mailom. Kako u njemu piše, u osnovnom, srednjoškolskom i akademskom obrazovanju nije postojala grupa predmeta koja mu je predstavljala problem. Tvrdi kako je osnovnu školu Josipa Kozarca u Vinkovcima završio s odličnim uspjehom, a Prirodoslovno matematičku gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima s vrlo dobrim uspjehom.

– Ipak, u srednjoškolskom razdoblju, kao i većini adolescenata učenje i obrazovanje mi nije uvijek bilo prioritetno. Ugledna i kvalitetna vinkovačka gimnazija stvorila mi je dobro predznanje za upis na Ekonomski fakultet u Osijeku, na kojem sam diplomirao među prvima u generaciji 2002. godine. U želji za nadogradnjom vlastitog znanja, upisao sam i završio poslijediplomski znanstveni studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2008. godine, gdje sam također i doktorirao 2013. godine. Cijelo svoje akademsko obrazovanje prošao sam s odličnim uspjehom, tvrdi Banožić, prenosi Index.hr.

Ovaj ministar u Vladi koja voli isticati važnost obrazovanja i hvaliti se eksperimentalnim programom ‘Škola za život’ kojeg provodi, Indexu nije odgovorio kakvu je ulogu u njegovu karijernom usponu igralo učlanjenje u HDZ.

Već smo pisali u obrazovnom kartonu novih ministara, Banožić je, stoji to u njegovom službenom životopisu, bio i djelatnik u visokom obrazovanju – na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru zaposlio se 2008. kao asistent, zatim postaje predavač, a uz kratku pauzu od 2014. i viši predavač te vanjski suradnik.

Novi ministar ljeta u srednjoj provodio na popravnom: Obrazovanje mu nije bilo prioritet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap