Pretraga

Novi ministar Predrag Šustar danas s premijerom razgovara o studentskom prosvjedu

A- A+

Novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar na primopredaji dužnosti od Vedrana Mornara rekao je kako već danas ima sastanak s premijerom Oreškovićem o stanju u resoru, a da će jedna od tema biti cijena smještaja u studentskim domovima te prosvjed zagrebačkih studenata.

Vedran Mornar i Predrag Šustar Foto: Marko Matijević|srednja.h

Bivši ministar Vedran Mornar na pitanje zašto je izbacio Studentski zbor iz pregovora o cijenama, o čemu su oni izvjestili javnost priopćenjem, rekao je kako je Zbor bio uključen u pregovore o cijenama, ali da se onda nešto promijenilo.

– Zbor je bio u pregovorima o cijenama i sa Studentskim zborom smo inicijalno postigli suglasnost za povećanje cijena, onda se odjednom nešto promijenilo. Zašto se to dogodilo, to treba pitati Studentski zbor. Mislim da su cijene smještaja ovakve kakve jesu realne. Mislim da je nakon provedene analize to još oko 30 posto potplaćeno i podcijenjeno. Možda kao rezultat toga bude i povišica cijena studentskih domova, izjavio je sada već bivši ministar Vedran Mornar.

Izdvojeni članak

Novi ministar obrazovanja citirao Tony Blaira i tri prioriteta: Obrazovanje, obrazovanje i obrazovanje

Novi ministar i bivši dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci rekao je kako zna da su studenti nezadvoljni situacijom te je najavio sastanak sa studentskim predstavnicima, ali i s premijerom Oreškovićem o toj temi već danas.

– Moram se najprije s time upoznati, dajte mi malo vremena da porazgovaram s kolegama. Pronaći ćemo rješenje koje je u obostranom interesu. Danas imam sastanak s premijerom o stanju u našem resoru, a razgovorat ćemo zasigurno i o tome. Vjerujem da razgovorom i direktnom komunikacijom se itekako može puno postići pa mi dajte malo vremena da čujem detalje tijekom primopredaje i vjerujte da ćemo se uskoro sastati i naći rješenje koje je kompromisno, ali vjerujem da će studentima biti itekako prihvatljivo, najavio je novi ministar Predrag Šustar.

Detaljnije o današnjoj primopredaji u MZOS-u možete pročitati ovdje.