Pretraga

Novi napad srpskih hakera: Upali na stranicu osječkog Sveučilišta i ostavili poruku

Prije tek tjedan dana srpski su hakeri napali web Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru,  a danas je otkriveno da su hakirane i stranice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prenosi index.hr.

Pretpostavlja se da su previranja oko uvođenja ćirilićnih natpisa u Vukovaru razlog prvotnog napada srpskih hakera ‘TeslaTeam‘ na web stranicu Veleučilišta u Vukovaru, a nakon što je u međuvremenu izmijenjena stranica Hrvatske biskupske konferencije, sada je napadnut i web osječkog Sveučilišta. 

Hakeri koji su izvršili već treći napad najavljuju kako tu neće stati, te planiraju i dalje upadati na hrvatske web stranice. Na webu Sveučilišta u Osijeku ‘TeslaTeam’ ostavio je sljedeći tekst:

U “Dnevniku” Diane Budisavljević našlo se i sledeće: “Već tijekom mog rada u dečjoj bolnici u Staroj Gradiški neka su deca umirala. Činilo mi se da prije nego što dijete umre gliste napuštaju tijelo. Kako su djeca bivala slabija, čitava klupka glista napuštaju tijelo. Njihova tjelašca su stavljana na stepenice, koje su vodile na tavan, među prljavo rublje. Nisu im se ostavila ni odjelce. Tada još nisam ni znala da će i u Zagrebu, u Domu za dojenčad, samo papir omotavati jadna tjelašca umrlih”. U logor je prije podne došla i jedna komisija liječnika i državnih sestara zbog cijepljenja protiv tifusa. Međutim, za posle podne je bilo planirano snimanje jednog propagandnog filma. Malim dječacima su obukli ustaške uniforme od loše papirnate tkanine. U tim uniformama smo ih i mi poveli, ukoliko nisu imali ništa drugo za obući. Odvedeni su u mali, ograđeni park kojim je inače smio raspolagati samo komandant. Djeca su postavljena kao da im se dijeli hrana. Dovedena su i djeca sa livade koja su već tri dana gladovala, koja su vapila za hranom. Dugo su stajala na žarkom suncu. Dvanaest hiljada spašene srpske dece, reči nisu dovoljne da izraze našu zahvalnost.