Pretraga

Novi potez WhatsApp-a: Korisnici koji ne prihvate nove uvjete korištenja ostaju bez računa

A- A+

Teško je reći koja je aplikacija u današnje vrijeme najviše korištena za dopisivanje, no WhatsApp je sasvim sigurno pri vrhu, ili je barem bio. Otkako su najavili promjene u uvjetima korištenja, koje će na neki način narušiti privatnost korisnika (kojom su se uvijek dičili!), izgubili su velik broj korisnika. Sada su najavili da će ih i sami – brisati.

Foto: Pixabay

Nakon masovnog odlaska s WhatsApp-a nakon što je najavljeno da će se aplikacija početi dijeliti neke informacije s oglašivačima, kako bi aplikacija više profitabilna, tvrtka je odlučila odgoditi datum početka primjenjivana novih uvjeta korištenja. Iako se je dobar dio korisnika već prebacio na konkurentske aplikacije Signal i Telegram, izgleda da će doći do još jednog masovnog pada broja korisnika.

Kako piše BBC, WhatsApp će nakon 15. svibnja deaktivirati račune korisnika koji nisu prihvatili nove uvjete korištenja. Na početku će moći još neko vrijeme koristiti pozive i vidjeti obavijesti, no ukratko će i to biti nemoguće. Deaktivirani računi mogu biti obrisani nakon 120 dana takvog stanja, pa će tako svi oni koji ne prihvate nove uvjete, vrlo vjerojatno ostati bez svojih računa.

Izdvojeni članak

Ova aplikacija omogućuje bezbolan prelazak s Whatsappa: Možete zadržati sve razgovore

Iako je WhatsApp i dalje možda najpopularnija aplikacija za slanje poruka, upitno je hoće li to biti i nakon 15. svibnja. Ultimatumi rijetko kada dobro prolaze kod publike, no samo vrijeme će to pokazati.

Novi potez WhatsApp-a: Korisnici koji ne prihvate nove uvjete korištenja ostaju bez računa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap