Pretraga

Novo oružje protiv švercera: Bandić odlučio sniziti cijene ZET-ovih karata

A- A+

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odlučio je sniziti cijenu javnog prijevoza do ljeta. Iako je građanima poručio da ne mgou očekivati pojeftinjenje komunalnih usluga, najavio je jeftinije karte i proces restrukturiranja cijena javnog prijevoza.

Foto: srednja.hr

Mnogi građani Zagreba smatraju da je cijena javnog prijevoza preskupa pa se radije odluče švercati, nego plaćati mjesečni ili godišnji pokaz. Iz ZET-a su nedavno na sve veći broj putnika bez karata odgovorio povećanjem kontolora i dodatnim mjerama kako bi suzbili najezdu švercera.

Izdvojeni članak

Nema više švercanja, ZET ima novu taktiku!

Umjesto pooštravanjem kazni, gradonačelnik Milan Bandić okrenuo je ploču pa se odlučio boriti s neplatišama snižavanjem cijena javnog prijevoza, piše Večernji list.

Javni prijevoz će pojeftiniti do ljeta

– Jedna od mojih prvih izjava u vezi pojeftinjenja odnosila se na javni prijevoz. Traju pregovori s Holdingom i sve će se znati na vrijeme, rekao gradonačelnik Zagreba.

Uz jeftinije karte i proces restrukturiranja cijena prijevoza, najavio je i jeftinije parkiranje na pločnicima i garažama, ali će zato proširiti parkirališne zone.

Izdvojeni članak

Rigorozni ZET: Oni bez karte čekat će policiju, pobjegnu li pronaći će ih zahvaljujući videonadzoru

Cjene će se formirati po zaradi od prodaje karata

U ZET-u ne znaju koliko će biti jeftinije karte u tramvajima i autobusima, no ističu da će na formiranje niže cijene utjecati i zarada od prodaje karata.
– Intenzivno pregovaramo s gradskom upravom, ali je trenutačno prerano bilo što reći, rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić za Večernjak.

Zadnje snižavanje cijena ZET-ovih usluga bilo je 1. listopada prošle godine kada su snižene samo cijene pojedinačnih karata, ali ne i mjesečnih, godišnjih i studentskih pokaza.

– Ravnomjerna raspodjela troška prijevoznih usluga na sve korisnike, a ne samo one koji imaju kartu, stvara pretpostavke za daljnje eventualne korekcije cijena, izujavio je na kraju glasnogovornik Jurić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap