Pretraga

O dragi Bože: Hrvat objavio fotku svoje plaće na internetu i izazvao opću tugu

A- A+

Zaštitarstvo je jedna od najslabije plaćenih djelatnosti u Republici Hrvatskoj, što je svakako suludo, s obzirom na rizik posla. Prema podacima burze, osim ‘zaštitnih i istražnih djelatnosti’ jedino je slabije plaćena proizvodnja odjeće.

Tako se prosječne plaće zaštitara kreću oko 3.000 kuna, dok je recimo prosječna plaća u Hrvatskoj u veljači ove godine iznosila 5.894 kune. Dakle gotovo duplo veća nego li zaštitarska.    

Izdvojeni članak

20 najslabije plaćenih zanimanja u Hrvatskoj

Radi objave raznih edukativnih sadržaja vezanih za struku, vijesti iz medija povezane sa strukom, fotografija zaštitarki i zaštitara, kao i prokazivanja teških radnih uvjeta, na Facebooku postoji stranica Zaštitarstvo RH.

Upravo je ta stranica, u jednoj fotografiji objavljenoj jučer, prokazala svu bijedu i jad, s kojom se susreću ljudi koji se bave vrlo zahtjevnim i opasnim zanimanjem.

Naime, kako stoji u objavi spomenute stranice za 200 radnih sati (što je praktički puno radno vrijeme, šest dana u tjednu), zaštitar je zaradio, čak i za prosjek u ovoj potplaćenoj struci, mizernih 2.485 kuna.

Svaki dodatni komentar, čini nam se suvišnim.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap