Pretraga

Objavljen životopis Jasminke Buljan Culej koji ne sliči na sastavak iz 5. razreda osnovne

A- A+

Web stranica Nove boje znanja u mandatu prethodnog Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije na čelu s Nevenom Budakom, bila je referentno mjesto za informacije o radu i aktivnostima tog Povjerenstva. U siječnju ove godine imenovano je novo Povjerenstvo na čelu s Dijanom Vican, a šture informacije o radu novog saziva Povjerenstva saznavali smo u kratkim vijestima objavljenim na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Danas nas je put u virtualnom svijetu odveo na stranice Nove boje znanja i dočekalo nas je iznenađenje – Posebno stručno povjerenstvo na čelu s Dijanom Vican ipak je počelo koristiti te stranice za informiranje o svojim aktivnostima.

CV foto: Pixabay

Tako smo uvidom u vijest objavljenu 22. svibnja, kada je na sjednici Povjerenstva izabran dio članova i voditeljica Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme, naišli na poveznicu sa životopisom Jasminke Buljan Culej, nove voditeljice ERS-a. Dakako, očekivali smo životopis koji smo dobili 24. svibnja na konferenciji za medije prilikom predstavljanja nove voditeljice ERS-a. Radilo se o životopisu Jasminke Buljan Culej ispisanom na A4 stranici papira u formi sastavka.

No, životopis Buljan Culej objavljen na Nove boje znanja ipak ne sliči na sastavak iz 5. razreda osnovne škole. Pisan je u Europass formatu i detaljniji je od onoga koji smo dobili 24. svibnja. Tako saznajemo da je Buljan Culej nešto manje od godinu i pol, od studenog 1994. do ožujka 1996., radila kao nastavnica biologije u Srednjoj školi Sesvete, a potom je od ožujka 1996. do lipnja 1999. kao asistentica radila na Institutu za medicinska istraživanja.

EU životopis – Jasminka Buljan Culej by srednja.hr on Scribd

Izdvojeni članak

Dobili smo praktički tajni životopis nove voditeljice kurikularne reforme Jasminke Buljan Culej

Od lipnja 1999. do kolovoza 2001. kao asistentica radi u Općoj bolnici Sveti duh gdje se bavi znanstveno-istraživačkim radom u području bioetike, pravima nerođene djece, istraživanjem matičnih stanica te razvojem banke krvi pupkovine. Potom od rujna 2001. do kolovoza 2006. radi na Medicinskom fakultetu u Zagrebu (Zavod za anatomiju), a od rujna 2006. do travnja ove godine, kada prelazi u MZO-a na savjetničko mjesto, radi u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Buljan Culej magistrirala je 1999. s temom ‘Značenje posteljice u procjenjivanju izloženosti žene metalima’, a doktorirala je 2004. s temom ‘Primjena koštanog morfogenetskog proteina (BMP) i mehanizam djelovanja u suzbijanju osteoporoze’.

Završila je i Poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni studij ‘Priprema i provedba EU projekata’ na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a u životopisu stoji i kako se u svibnju 2008. usavršavala na Harvard graduate School of Education.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap