Pretraga

Objavljen životopis Jasminke Buljan Culej koji ne sliči na sastavak iz 5. razreda osnovne

A- A+

Web stranica Nove boje znanja u mandatu prethodnog Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije na čelu s Nevenom Budakom, bila je referentno mjesto za informacije o radu i aktivnostima tog Povjerenstva. U siječnju ove godine imenovano je novo Povjerenstvo na čelu s Dijanom Vican, a šture informacije o radu novog saziva Povjerenstva saznavali smo u kratkim vijestima objavljenim na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Danas nas je put u virtualnom svijetu odveo na stranice Nove boje znanja i dočekalo nas je iznenađenje – Posebno stručno povjerenstvo na čelu s Dijanom Vican ipak je počelo koristiti te stranice za informiranje o svojim aktivnostima.

CV foto: Pixabay

Tako smo uvidom u vijest objavljenu 22. svibnja, kada je na sjednici Povjerenstva izabran dio članova i voditeljica Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme, naišli na poveznicu sa životopisom Jasminke Buljan Culej, nove voditeljice ERS-a. Dakako, očekivali smo životopis koji smo dobili 24. svibnja na konferenciji za medije prilikom predstavljanja nove voditeljice ERS-a. Radilo se o životopisu Jasminke Buljan Culej ispisanom na A4 stranici papira u formi sastavka.

No, životopis Buljan Culej objavljen na Nove boje znanja ipak ne sliči na sastavak iz 5. razreda osnovne škole. Pisan je u Europass formatu i detaljniji je od onoga koji smo dobili 24. svibnja. Tako saznajemo da je Buljan Culej nešto manje od godinu i pol, od studenog 1994. do ožujka 1996., radila kao nastavnica biologije u Srednjoj školi Sesvete, a potom je od ožujka 1996. do lipnja 1999. kao asistentica radila na Institutu za medicinska istraživanja.

EU životopis – Jasminka Buljan Culej by srednja.hr on Scribd

Izdvojeni članak

Dobili smo praktički tajni životopis nove voditeljice kurikularne reforme Jasminke Buljan Culej

Od lipnja 1999. do kolovoza 2001. kao asistentica radi u Općoj bolnici Sveti duh gdje se bavi znanstveno-istraživačkim radom u području bioetike, pravima nerođene djece, istraživanjem matičnih stanica te razvojem banke krvi pupkovine. Potom od rujna 2001. do kolovoza 2006. radi na Medicinskom fakultetu u Zagrebu (Zavod za anatomiju), a od rujna 2006. do travnja ove godine, kada prelazi u MZO-a na savjetničko mjesto, radi u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Buljan Culej magistrirala je 1999. s temom ‘Značenje posteljice u procjenjivanju izloženosti žene metalima’, a doktorirala je 2004. s temom ‘Primjena koštanog morfogenetskog proteina (BMP) i mehanizam djelovanja u suzbijanju osteoporoze’.

Završila je i Poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni studij ‘Priprema i provedba EU projekata’ na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a u životopisu stoji i kako se u svibnju 2008. usavršavala na Harvard graduate School of Education.

Objavljen životopis Jasminke Buljan Culej koji ne sliči na sastavak iz 5. razreda osnovne
Share via
Copy link
Powered by Social Snap