Pretraga

Objavljene ljestvice upisa u srednju: Provjerite što još morate učiniti kako biste od jeseni postali srednjoškolac

A- A+

Konačne ljestvice poretka objavljene su danas, ali za kandidate koji kreću u srednju školu, to nije završetak upisa. Naime, određenu je dokumentaciju potrebno dostaviti i u školu koju planirate pohađati. U nastavku provjerite koje je još korake potrebno poduzeti kako biste od jeseni konačno postali srednjoškolac.

Foto: Pixabay

Sukladno Odluci o upisima u srednje škole, točno u podne objavljene su konačne ljestvice poretka. Kao što je već poznato, kandidati ostvaruju pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova.

Nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidatima je za ispis postala dostupna i upisnica, na kartici ‘Moj odabir’. Tu upisnicu potrebno je zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis, donijeti u srednju školu u kojoj ste ostvarili pravo upisa do 19. srpnja, a srednja škola zaprimljene dokumente treba označiti u sustavu.

Dostava dodatne dokumentacije

Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja, odnosno skrbnika na upisnici.
U sustavu NISpuSŠ pored obrazovnog programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa, u stupcu Pravo upisa prikazana je riječ ‘Da’, a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana stoji znak minus (‘–’).

Izdvojeni članak

20 najpopularnijih gimnazija u Hrvatskoj koje su ove godine birali učenici

Kandidati koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije, navedeno mogu provjeriti na svom sučelju na kartici Moji rezultati/Detaljno:

  •  liječnička svjedodžba medicine rada donosi se u srednju školu nakon što se objave konačne ljestvice poretka ili u iznimnim situacijama najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda, ali tada je dužan na upise donijeti potvrdu obiteljskog liječnika,
  • dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove (osim za natjecanja iz znanja i sporta koja su automatski evidentirana u sustavu),
  • ugovor o naukovanju za JMO programe (donosi se u srednju školu nakon što se objave konačne ljestvice poretka ili u iznimnim situacijama najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda).

Škole same određuju vrijeme i datume zaprimanja upisnica unutar zadanog razdoblja

Izdvojeni članak

20 najpopularnijih strukovnih škola u Hrvatskoj koje su ove godine birali učenici

Potrebne dokumente srednjoj školi morate dostaviti u razdoblju od 13. do 19. srpnja 2017. godine. Važno je naglasiti da pojedine srednje škole same određuju točne datume i vrijeme za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja (13. do 19. srpnja) i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole.

Na kartici ‘Moj odabir’ dostupna je za preuzimanje i Potvrda o stečenom pravu upisa koja se koristi za upis u učeničke domove i slične svrhe.

Što se tiče jesenskog upisnog roka, samo kandidati koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati za preostala slobodna mjesta. U jesenskome upisnom roku bit će moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnome roku nije popunjena. Slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata od 21. srpnja 2017.

Objavljene ljestvice upisa u srednju: Provjerite što još morate učiniti kako biste od jeseni postali srednjoškolac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap