Pretraga

Objavljeni rezultati Državnog natjecanja iz Hrvatskog jezika: Ovo su imena najboljih učenika

A- A+

Više od 150 učenika natjecalo se na državnoj razini iz Hrvatskog jezika. Natjecali su se učenici sedmih i osmih razreda osnovne škole te učenici četverogodišnjih srednjih škola. Sada su objavljena imena učenika koji su postigli najbolji rezultat, a najviše bodova postigao je učenik 2. razreda srednje škole iz Zaboka.

Ispit mature iz Hrvatskog jezika

Ispit iz Hrvatskog jezika | foto: srednja.hr

Od mogućih ukupnih 100 bodova, učenik drugog razreda iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku Otto Brezak imao je 97 bodova. To je najveći postignuti broj bodova na Državnom natjecanju iz Hrvatskog jezika na kojemu se natjecalo više od 150 učenika. Natjecali su se učenici sedmih i osmih razreda te učenici četverogodišnjih srednjih škola.

Na prvim mjestima najviše je učenika s kajkavskog govornog područja

S također 97 bodova najbolji rezultat u trećem razredu je imala i učenica Marta Premuš iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu. Na prvim mjestima najviše je učenika s kajkavskog govornog područja, a na prva tri mjesta najčešće su bili učenici iz Zagreba.

U kategoriji učenika sedmih razreda prvo mjesto pripalo je Emi Žirović, drugo mjesto Emi Rebernjak, a treće mjesto Iris Glavinić. Prvo mjesto u kategoriji osmog razreda pripalo je Vedrani Podravec, drugo mjesto Magdaleni Aničić te treće mjesto Nikoli Lewisu.

Izdvojeni članak
učenik piše ispit u školskoj klupi s isječkom tablice PILSR ispitivanja čitalačke sposobnosti učenika

Naši učenici sedmi na svijetu po čitalačkoj pismenosti: Bolji smo od Finske, Njemačke, Švedske…

U kategoriji četvrtog razreda srednje četiri učenika dijeli prvo i drugo mjesto

Što se tiče srednje škole, u kategoriji prvog razreda prvo mjesto dijele učenik Teo Milisavljević i učenica Dea Mračkovski, a na trećem je mjestu učenik Rikard Rajačić. U kategoriji drugog razreda srednje škole na prva dva mjesta već su spomenuti Otto Brezak na prvom mjestu i Elena Mijatović na drugom mjestu, a na trećem mjestu je učenica Kornelia Gavić.

U kategoriji trećeg razreda srednje škole na prvo mjesto zasjela je učenica Marta Premuš, a drugo mjesto dijele učenik Petar Nakić i učenica Petra Vrca. Prvo mjesto u kategoriji četvrtog razreda srednje dijeli dvoje učenika, Daniel Čulin i Dora Dvorski, a drugo mjesto dijele Luka Kukić i Andrej Nikšić.

Konačne rezultate Državnog natjecanja iz Hrvatskog možete vidjeti u dokumentu u ispod. Ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je ponovno učitati stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Ispit mature iz Hrvatskog jezika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap