Pretraga

Objavljeni rezultati natječaja za učeničke i studentske stipendije Grada Zagreba: Provjerite jeste li među dobitnicima

A- A+

Grad Zagreb objavio je rezultate natječaja za dodjelu stipendija izvrsnim učenicima i studentima, kao i za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine. Grad stipendira 84 učenika, 100 studenata te 50 učenika i pet studenata pripadnika romske nacionalne manjine.

Foto: srednja.hr

Grad Zagreb stipendirat će 84 izvrsnih učenika srednjih škola u školskoj godini 2018./2019. Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata bili su uspjeh u školovanju te postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom srednjeg obrazovanja.

Ova se stipendija dodjeljuje za 12 mjeseci, računajući od 1. rujna 2018. Iznos Stipendije utvrđuje se u visini 40% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2018. godine. Prema podacima iz kolovoza 2018., prosječna plaća u Zagrebu iznosila je oko 7.200 kuna, što bi značilo da je iznos ove stipendije oko 2.800 kuna i viši je od minimalne hrvatske plaće.

U nastavku je prijedlog liste učenika za dodjelu stipendije Grada Zagreba za izvrsnost za školsku godinu 2018./2019. (*ukoliko se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu):

Grad Zagreb stipendirat će i 100 izvrsnih studenata sa znanstveno-istraživačkih te umjetničkih studija. Iznos stipendije bit će 55% prosječne mjesečne neto plaće u Gradu Zagrebu u razdoblju od prvog do osmog mjeseca 2018. Prosječna mjesečna neto plaća u Gradu Zagrebu u prva četiri mjeseca 2018. bila je po prilici 7.300 kuna. 55% tog iznosa je 4.015 kuna pa izvrsni studenti mogu računati na otprilike toliku stipendiju.

Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije bili su uspjeh u studiju te znanstveni i stručni radovi u struci tijekom studija za koji je student podnosio molbu. Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu fakulteta za koji je stipendija odobrena, završava nastavni plan korisnika stipendije, računajući od 1. listopada 2018.

U nastavku je prijedlog liste studenata za dodjelu stipendije Grada Zagreba za izvrsnost za akademsku godinu 2018./2019. (*ukoliko se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu):

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Objavljeni su i rezultati natječaja za stipendiranje učenika i studenata romske nacionalne manjine. Tako će Grad stipendirati ukupno 50 učenika i petero studenata romske nacionalne manjine. Stipendija se dodjeljuje za školsku godinu 2018./2019., računajući od 1. rujna, a iznos stipendije utvrđuje se u visini 35% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2018. godine.

U nastavku je prijedlog liste učenika pripadnika romske nacionalne manjine za dodjelu stipendije Grada Zagreba za školsku godinu 2018./2019. (*ukoliko se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu):

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

U nastavku je prijedlog liste studenata pripadnika romske nacionalne manjine za dodjelu stipendije Grada Zagreba za akademsku godinu 2018./2019. (*ukoliko se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu):

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Copy link
Powered by Social Snap