Pretraga

Objavljeni rezultati: Oko 90 posto osmaša upisalo prvi ili drugi izobr

A- A+

Generacija učenika koja ove godine upisuje srednju školu po prvi puta elektronički danas je doznala konačne rezultate. Sada im preostaje samo potvrditi svoj izbor i dostaviti potrebnu dokumentaciju za upis. Naime, Ministarstvo je pomaknulo termin objave na ponedjeljak 8. srpnja jer je sustav zabilježio prevelik broj učenika koji su morali dostaviti liječničke potvrde. Na današnjoj konferenciji za novinare ministar Jovanović je izjavio kako je 90 posto učenika upisalo svoj prvi ili drugi izbor. Najviše upisanih je u gimnazije, ekonomske, turističke i tehničke škole.

Učenici koji se ove godine upisuju u srednje škole, po prvi put su birali programe i škole elektronskim putem. Konačni rezultati e-upisa danas su objavljeni, a na učenicima je da potvrde svoj izbor.

Izdvojeni članak

E-upisi: Izbor obrazovnih programa više se ne može mijenjati, slijede prigovori učenika

Oko 90 posto upisalo prvi ili drugi izbor

Nakon objave konačnih rang lista, učenici moraju dostaviti dokumente za upis odabranog obrazovnog programa za koji su ostvarili uvjete. Zbog produženog roka dostave liječničkih potvrda te objave konačnih rezultata, također je produžen i rok dostave dokumentacije za upise koji je do 18. srpnja.

Ministar Željko Jovanović je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio je kako je oko 90 posto učenika upisalo svoj prvi ili drugi izbor, a najviše ih je odabralo gimnazije, ekonomske, turističke i tehničke škole.

Sportaši dodatnim bodovima nisu oduzimali mjesta

– Sportaši nisu nikome uzeli mjesto dodatnim bodovima, izjavio je ministar te dodao kako je 23 099 osmaša dobilo dodatne bodove za drugi strani jezik. Prema njegovim riječima jedina poteškoća oko e-upisa bila je neodgovornost odraslih. Čak je bilo i nekoliko pokušaja hakiranja CARNeta, no svi su uspješno spriječeni.

Izravno je upisano 1 676 djece zbog teškoća u razvoju, a njih 2 831 su dobili dodatne bodove zbog zdravstvenih teškoća.

Objavljeni rezultati: Oko 90 posto osmaša upisalo prvi ili drugi izobr
Share via
Copy link
Powered by Social Snap