Pretraga

Oboružajte se strpljenjem: Od danas gotovo svi tramvaji ZET-a mijenjaju vozni red

A- A+

Iako se činilo kako proljetni praznici nikada neće doći – stigli su. Bez školaraca manje je i putnika u javnom prijevozu, pa će tako od danas do petka 26. travnja većina tramvajskih linija voziti rjeđe.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Tijekom proljetnih školskih praznika, kao i ranijih godina, raspored vožnje u tramvajskom i autobusnom prijevozu bit će prilagođen prometnoj potražnji. Tako će, od četvrtka, 18. travnja do petka, 26. travnja, radnim danom tramvaji voziti uz izmijenjene rasporede i to na linijama koje uobičajeno prometuju intenzivnije. Istovremeno, raspored se neće mijenjati na linijama 1, 5, 8 i 15, priopćili su iz ZET-a.

Izdvojeni članak

[FOTO] Putnike zatekao neviđeni prizor: Pogledajte što je ovaj mladić unio u tramvaj

Prilagođeni vozni red primjenjivat će se i na većini autobusnih linija, no gdje za to postoji potreba, autobusi će voziti prema uobičajenom rasporedu radnoga dana ili posebnom voznom redu. Prilagođeni vozni red primjenjivat će se i na sljedećim autobusnim linijama:

109 (Črnomerec – Dugave), 115 (Ljubljanica – Špansko), 118 (Trg Mažuranića – Voltino), 121 (Črnomerec – Karažnik), 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče), 172 (Črnomerec – Zaprešić), 212 (Dubec – Sesvete), 224 (Dubec – Novoselec), 226 (Kaptol – Remete – Svetice), 230 (Dubrava – Granešinski Novaki), 231 (Borongaj – Dubec), 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište), 269 (Borongaj – Sesvetski Kraljevec), 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec), 330 brza linija (Glavni kolodvor – Velika Gorica) i 607 (Savski most – Sopot – Savski most).

Iz ZET-a putnicima savjetuju da provjere aktualni red vožnje prije putovanja.

– Na blagdan Uskrsa, kao i na Uskrsni ponedjeljak, primjenjivat će se nedjeljni raspored. U noći s nedjelje na ponedjeljak (21./22. travnja), tramvajske noćne linije prometovat će po subotnjem voznom redu, poručuju iz ZET-a.

Oboružajte se strpljenjem: Od danas gotovo svi tramvaji ZET-a mijenjaju vozni red
Share via
Copy link
Powered by Social Snap